Români, vânduţi patronului unei ferme de măslini, în Spania

22 Septembrie 2012 / Ora: 08:58
Tag-uri: fermă de măslini, Români, Spania, vânduţi
Iti place acest articol?  
 

Au plecat în Spania în speranţa că vor câştiga bani pentru un trai mai bun, dar au ajuns în infern. Este povestea a 11 ieşeni care au fost vânduţi unui patron. După câteva luni de lucru în condiţii de neimaginat, au reuşit să se întoarcă acasă. De cum au ajuns, oamenii au şi depus plângeri împotriva celui care i-a înşelat.

Cei 11 oameni din localitatea Popricani au fost chemaţi în Spania de către un vecin. Oamenii trebuiau să culeagă măsline pentru 750 de euro pe lună. Ajunşi în Spania, visul lor s-a transformat în coşmar.

"Când am ajuns ne-a băgat într-un grajd din ăsta de oi, de animale, într-o cameră. Lucram dimineaţa zi lumină, până seara până pleca soarele şi a zis 10 cenţi pe kilogram, patronul", a declarat Mihai Mitruc.

"În ţară ni s-a promis un salariu de 750 de euro pe lună, transportul gratuit, iar cand am ajuns acolo am gasit niste condiţii groaznice. Stăteam în genunchi de dimineaţă până seara si culegeam măsline, ne-au adus genunchiere pe care le-am plătit 2 euro", a precizat şi Viorel Gorovei.

Oamenii spun că vecinul care i-a chemat, ar fi primit o mie de euro pentru ei. Mai mult, consăteanul i-a tratat ca pe sclavi.

"El zice că nu a luat banii că nu avea interes material, dar de ce duci 10 oameni? Şi el de ce nu mai muncea după aia? Făcea pe şefu", a spus Mitruc Gabriela.

Revoltaţi de ceea ce li s-a întâmplat, când s-au întors în ţară oamenii au depus plângere la poliţie. Procurorii DIICOT îl cercetează pentru trafic de persoane pe bărbatul care i-a dus în Spania.

 

STIRI SIMILARE >>

Românii preferă în concediu Marea Neagră, Grecia şi Spania
Spania: Doi români au murit şi şapte au fost răniţi într-un accident rutier
Premierul Alexis Tsipras a anunțat, în parlament, că Grecia renunță la austeritate
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-14 19:26:43','15112','3.85.214.125')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata