Prinţul William împlineste 30 de ani şi primește moştenirea lăsată de prinţesa Diana

21 Iunie 2012 / Ora: 11:54
Tag-uri: Diana, moștenire, prințul William
Iti place acest articol?  
 

Prinţul William al Marii Britanii împlineşte, joi, 30 de ani şi poate primi astfel moştenirea de 10 milioane de lire sterline pe care i-a lăsat-o mama sa, prinţesa Diana.

Înainte de a muri într-un accident de maşină, la Paris, în 1997, prinţesa de Wales a lăsat prin testament cea mai mare parte din averea sa fiilor ei şi ai prinţului Charles - William şi Harry -, pe atunci în vârstă de 15, respectiv 12 ani, însă executorii testamentari au impus o clauză potrivit căreia aceştia puteau intra în posesia moştenirii abia la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Diana a lăsat o moştenire de 12,966 de milioane de lire sterline (16 milioane de euro), o sumă care a ajuns în prezent la circa 20 de milioane de lire sterline în urma investiţiilor făcute.

Această moştenire se împarte în mod egal între prinţii William şi Harry, al doilea, respectiv al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Nu se ştie deocamdată ce va face prinţul William cu banii moşteniţi de la mama sa. Zvonurile despre construirea unei noi case au fost dezminţite.

Diana Spencer s-a măritat cu prinţul moştenitor al Marii Britanii, Charles, pe 29 iulie 1981, devenind prinţesă de Wales. A avut cu Charles doi fii - William, născut în 1982, şi Harry, născut în 1984. A divorţat de Charles în 1996 şi a murit un an mai târziu, într-un accident de maşină, la Paris. S-a remarcat ca prezenţă în spaţiul public şi a fost apreciată pentru operele sale de caritate, dispariţia sa fiind văzută ca o tragedie naţională în Marea Britanie. Funeraliile Dianei au avut loc la catedrala Westminster pe 6 septembrie 1997, evenimentul televizat având o audienţă estimată la 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume.

 

STIRI SIMILARE >>

"SUPER-TAIFUN" în Taiwan: Peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi în aşteptarea ciclonului
Belgia a intrat oficial în recesiune
Obama: Exploziile din Boston sunt de natura terorista. Autorii vor fi pedepsiti
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
COMENTARII (1)

Carjan mariana - 22 Iunie 2012 / Ora: 11:08
Este un lucru extraordinar , sa-ti simti parintii si mai akes mama alaturi de tine si atunci cind nu mai sunt in viata. Trebiue vesnic sa o poarte in suflet si sa nu o uite in veci. Dumnezeu sa o odihneasca in pace si pe voi sa va ocroteasca de tot ce e rau pe lume.

Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-21 08:39:18','13099','34.204.200.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata