Preşedintele Parlamentului Ucrainei şi-a prezentat demisia

04 Iulie 2012 / Ora: 11:55
Tag-uri: demisia, Parlament, Preşedinte, Ucraina
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele Parlamentului Ucrainei, Vladimir Litvin, şi-a prezentat miercuri demisia, informează EFE. 'Colegi, vă cer să examinaţi şi să acceptaţi demisia mea', a spus Vladimir Litvin, imediat după începerea şedinţei legislativului de la Kiev, au informat agenţiile locale.

Demisia survine în contextul în care, marţi, a fost aprobată legea care acordă statut oficial regional limbii ruse şi altor limbi minoritare în unele zone ale ţării.

Vladimir Litvin a denunţat faptul că marţi a fost îndepărtat prin mijloace reprobabile de la conducerea şedinţei în care s-a votat legea.

'Ieri, la ora 13.40, m-au invitat la o reuniune cu preşedintele (Viktor Ianukovici), care s-a prelungit până foarte târziu', a spus Vladimir Litvin, care a adăugat că, apoi, un deputat a comentat că l-au 'păcălit ca pe copii'.

Un total de 19 deputaţi din grupul lui Litvin au votat, în absenţa liderului lor, în favoarea legii.

Vladimir Litvin a apreciat că a fost păcălit 'poporul ucrainean' şi că 'rezultatele acestui vot vor avea grave consecinţe'.

Adoptarea proiectului de lege a stârnit proteste în rândul populaţiei.

Miercuri, poliţia ucraineană a lansat gaze lacrimogene în direcţia unor persoane care manifestau la Kiev împotriva legii controversate care face din limba rusă a doua limbă oficială a ţării, a constatat un jurnalist al AFP.

Au izbucnit înfruntări între manifestanţi - în număr de câteva sute - şi poliţie. Cel puţin un manifestant a fost rănit şi avea faţa plină de sânge, la această acţiune de protest a opoziţiei.

În afară de Litvin, şi-a prezentat demisia unul dintre vicepreşedinţii parlamentului, Nikolai Tomenko, din partea partidului de opozţie Batkivshina, al Iuliei Timoşenko, potrivit EFE.

'Dacă dorim să apărăm interesele naţionale ale Ucrainei, să apărăm limba statală, primul lucru care trebuie să fie făcut este acela de a nu promulga o lege privind limbile aprobată în mod anticonstituţional şi împotriva regulamentului', a spus Tomenko.

Preşedintele Viktor Ianukivici i-a invitat pe membrii conducerii parlamentului şi pe şefii grupurilor parlamentare la o reuniune pentru a analiza situaţia creată de demisia lui Litvin, a informat purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Darka Chepak.

STIRI SIMILARE >>

Departamentul de Stat al SUA: Corupţia guvernamentală a rămas o problemă larg răspândită în România
Donald Trump doreşte interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate
Medicul lui Michael Jackson a fost eliberat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-27 14:38:07','13401','34.238.190.122')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata