Peste 3 milioane de alegători sunt chemaţi la urne în Georgia

01 Octombrie 2012 / Ora: 09:19
Tag-uri: alegeri, Georgia
Iti place acest articol?  
 

Georgienii au început să voteze, luni, în cadrul alegerilor legislative în care partidul preşedintelui Mihail Saakaşvili înfruntă o coaliţie a opoziţiei, condusă de un miliardar.

Circa 3,6 milioane de alegători sunt chemaţi la urne între orele 8.00 (7.00, ora României) şi 20.00 (19.00, ora României) pentru a-i alege pe cei 150 de deputaţi ai Parlamentului acestei foste republici sovietice din Caucaz, într-un scrutin ce ar putea fi influenţat de un recent scandal de tortură.

Publicarea, în urmă cu două săptămâni, a unor înregistrări video cu scene de tortură a unor deţinuţi dintr-o închisoare din Tbilissi a provocat manifestaţii în ţară şi a atras condamnări din partea comunităţii internaţionale, punând partidul aflat la putere într-o situaţie delicată.

Preşedintele Mihail Saakaşvili şi miliardarul Bidzina Ivanişvili, aflat la conducerea principalei coaliţii a opoziţiei, nu s-au cruţat în timpul campaniei electorale, marcată de "provocare" şi "agresivitate", potrivit observatorilor OSCE din această mică ţară din Caucaz cu 4,5 milioane de locuitori.

Coaliţia de opoziţie "Visul Georgian" a lui Ivanişvili îl acuză pe Saakaşvili că a stabilit un regim autoritar.

La rândul său, Saakaşvili afirmă că dacă principalul său opozant va ajunge la putere, acesta va pune capăt modernizării ţării şi o va aduce la haosul şi corupţia din trecut.

Miza acestor alegeri legislative este crucială în măsura în care modificări ale Constituţiei urmează să sporească puterile Parlamentului şi ale premierului şi să le reducă pe cele ale preşedintelui, în 2013, anul în care se va încheia al doilea mandat al lui Saakaşvili.

Şeful statului pro-occidental a insistat asupra importanţei scrutinului într-un mesaj televizat difuzat duminică seară la televiziunea naţională. "Fiecare va decide viitorul societăţii noastre nu numai pentru următorii patru ani, ci pentru următoarele decenii", a afirmat Saakaşvili.

STIRI SIMILARE >>

Un nou dosar de tentativă de deturnare de fonduri pentru Iulia Timoșenko
Soldatul israelian Gilad Shalit a fost eliberat
Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluţie privind respingerea cotelor UE de imigranţi
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 09:38:20','15316','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata