Parlamentul grec a aprobat noile măsuri de austeritate

21 Octombrie 2011 / Ora: 10:01
Tag-uri: Grecia, măsuri de austeritate, proteste
Iti place acest articol?  
 

Parlamentul grec a aprobat joi seară un set de măsuri dure de austeritate, sfidând protestele violente din centrul Atenei şi greva generală care afectează întreaga ţară, guvernul obţinând o victorie care îi va asigura probabil următoarea tranşă din împrumuturile de la UE şi FMI.

Guvernul condus de premierul George Papandreou a fost sprijinit de 154 de parlamentari, cu 144 de voturi împotrivă. Un deputat al partidului de guvernare s-a opus unui articol din pachet şi nu a votat măsurile.

Miniştrii Finanţelor din zona euro şi Consiliul Director al FMI urmează să evalueze rapoartele primite de la inspectorii care au vizitat Atena în septembrie şi octombrie şi să decidă asupra deblocării celei de-a şasea tranşe, de 8 miliarde euro, din programul de finanţare externă de 110 miliarde euro convenit cu Grecia în luna mai a anului trecut.

Printre măsurile votate joi se numără reduceri puternice ale salariilor şi pensiilor din sistemul public, dar şi creşterea unor taxe.

Papandreou va merge la Bruxelles pentru summit-ul de duminică al liderilor UE, care vor încerca să găsească o soluţie la criza datoriilor de stat. Miercuri ar putea avea loc o a doua rundă a summit-ului.

STIRI SIMILARE >>

Prezidenţiale în Bulgaria: Prognoze meteo şi benzi desenate pentru prezentarea exit-poll-urilor
Preşedintele mexican Felipe Calderon vrea să schimbe numele ţării
Primar ales cu banul
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-14 20:36:29','7203','3.85.214.125')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata