Parchetul şi apărarea nu vor o nouă examinare psihiatrică a lui Breivik

05 Ianuarie 2012 / Ora: 08:49
Tag-uri: Breivik, expertiză psihiatrică
Iti place acest articol?  
 

Parchetul şi apărarea autorului atacurilor din 22 iulie în Norvegia nu susţin o nouă examinare psihiatrică a lui Anders Behring Breivik, declarat iresponsabil penal de către o expertiză oficială, în contradicţie cu cererile avocaţilor victimelor.

Într-o scrisoare publicată miercuri de către tribunalul din Oslo, avocaţii lui Behring Breivik arată că ei şi clientul lor se opun unei noi evaluări medico-legale cu privire la sănătatea mintală a extremistului care a ucis 77 de persoane vara trecută.

"O evaluare medico-legală foarte detaliată a acuzatului există deja", a notat Vibeke Hein Baera.Într-o altă scrisoare, cei doi procurorii însărcinaţi cu procedura au apreciat de asemenea că o nouă expertiză psihiatrică nu este "necesară".

La 29 noiembrie, doi experţi psihiatri mandataţi de tribunalul din Oslo au concluzionat că Behring Breivik suferă de "schizofrenie paranoidă" şi că nu poate fi considerat responsabil penal pentru gesturile sale.

Dacă aceasta va fi confirmată, autorul celor mai sângeroase atacuri comise în Norvegia după cel de-al Doilea Război Mondial ar putea obţine o condamnare de internare într-un centru psihiatric mai degrabă decât o pedeapsă cu închisoarea la finalul procesului care începe la 16 aprilie.

Considerate ofensatoare de către inculpat, dar confirmate luna trecută de o comisie medico-legală, concluziile celor doi experţi au provocat controverse, numeroase voci subliniind minuţiozitatea cu care Breivik şi-a planificat atacurile în decursul a mai multor ani şi sângele rece cu care le-a executat.

Avocaţi victimelor au solicitat deja o nouă expertiză psihiatrică.

În acelaţi timp, conform postului de televiziune TV2 Nyhetskanalen, psihologii şi psihiatrii care îl supraveghează pe Breivik în închisoare susţin că nu au descoperit la el semnele "schizofreniei paranoide".

Tribunalul din Oslo a stabilit pentru joi termenul până la care toate părţile îşi pot comunica poziţia cu privire la un nou examen psihiatric.

Apoi tribunalul trebuie să ia o decizie în această privinţă până la mijlocul lunii ianuarie.

 

 

STIRI SIMILARE >>

Un loc de parcare a fost vandut cu 82.000 de dolari
Angela Merkel: Este inacceptabilă încălcarea statului de drept în România
Bugetul UE riscă să intre în incapacitate de plată
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 06:20:32','8997','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata