Nicolas Sarkozy a salutat triumful filmului `The Artist`

27 Februarie 2012 / Ora: 10:04
Tag-uri: Nicolas Sarkozy, The Artist
Iti place acest articol?  
 

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a adresat 'cele mai calde felicitări echipei filmului "The Artist", după recolta de premii Oscar, considerând că acest lucru dovedeşte excepţionala vitalitate' a cinematografiei franceze, se spune într-un comunicat difuzat luni dimineaţă de Palatul Elysee.

'Preşedintele Republicii ţine să adreseze cele mai calde felicitări echipei filmului "The Artist", pentru parcursul remarcabil al acestei opere care, după ce a fost recompensată de juriul Festivalului de la Cannes şi a câştigat marele public, a fost premiată de cinci ori, inclusiv pentru cel mai bun film, în Statele Unite, la a 84-a ceremonie a Oscarurilor', se spune în comunicat.

'Acest film mut', subliniază Nicolas Sarkozy, 'a fost pe placul prestigioasei Academy of Motion Picture Arts and Sciences, pentru inventivitatea şi graţia care se reflectă în toate aspectele peliculei: costumele datorate lui Mark Bridges, muzica lui Ludovic Bource, sensibilitatea actorilor, îndeosebi a lui Jean Dujardin, care-l interpretează uimitor pe George Valentin, şi, în sfârşit, regia magistrală a lui Michel Hazanavicius'.

'În afară de talentul sclipitor al realizatorilor şi interpreţilor', preşedintele francez este de părere că 'succesul filmului +The Artist+ dovedeşte excepţionala vitalitate a cinematografiei noastre şi reuşita politicii duse de autorităţile publice pentru consolidarea excelenţei acestei mari industrii franceze'. Cu această ocazie, Sarkozy a ţinut să-şi 'reafirme spirjinul pentru toţi artiştii, tehnicieni sau actori, care fac din cinematografia franceză una din primele din lume'.

De la anunţarea Oscarului pentru cel mai bun regizor, pe contul Twitter al preşedintelui au fost exprimate 'felicitări la adresa lui Michel Hazanavicius, câştigătorul Oscarului la categoria cel mai bun regizor pentru +The Artist+, care este mândria cinematografiei franceze'. Cu câteva minute mai târziu, i se adresau 'cele mai călduroase felicitări lui Jean Dujardin, actor generos şi talentat, care este mândria şi bucuria cinematografiei noastre'.

STIRI SIMILARE >>

Atentat dejucat la adresa lui Vladimir Putin, în Serbia
Zeci de morţi în urma atentatelor împotriva unor biserici din Nigeria
Sedinta cu scandal in PE
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-24 10:17:14','10330','3.218.67.1')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata