Ministrul olandez al justiției a demisionat în urma unui scandal politic

27 Ianuarie 2017 / Ora: 09:15
Tag-uri:
Iti place acest articol?  
 

Ministrul olandez al justiției a demisionat joi după ce un scandal în care fusese implicat un baron al drogurilor s-a întors asupra guvernului condus de premierul liberal Mark Rutte, cu mai puțin de șapte săptămâni înainte de alegerile legislative, constată AFP.

Cees Helman - aflat în fruntea unei rețele internaționale a traficanților de droguri în anii '80 și '90 - fusese obiectul unei anchete în 1993, iar în urma acesteia conturile sale din Luxembourg au fost confiscate.Însă, nereușind să probeze că suma respectivă provenea din traficul de droguri, justiția olandeză a fost constrânsă în anul 2000 să-i ramburseze o parte din suma confiscată.

Intervievat despre acest caz în 2014, ministrul justiției la vremea respectivă Ivo Opstelten afirmase inițial că nu ar fi existat dovezi că indemnizația respectivă ar fi fost plătită.

Documente ale Ministerului Justiției - dezvăluite în martie 2015 - relevaseră totuși că Cees Helman primise în realitate 4,7 milioane de florini (2,13 milioane de euro) din partea justiției olandeze. Suma a tranzitat prin conturi luxembourgheze, fără a preveni autoritățile fiscale.

Aceste dezvăluiri au provocat demisia imediată a lui Ivo Opstelten.

 

Citeste mai mult pe agerpres.rpo 

 

STIRI SIMILARE >>

Zi de doliu in Muntenegru, dupa accidentul in care au murit 18 romani
Fără pantaloni în fața președintelui
Prima dezbatere Clinton-Trump
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Ministrul german de Externe cere tăierea fondurilor pentru țările care încalcă principiile UE
Theresa May ii va cere lui Donald Tusk amanarea Brexit pana la 30 iunie
Putin a promulgat legea privind sacţionarea persoanelor care dau dovadă de "lipsă de respect" faţă de Guvern sau oficiali pe reţelele de socializ
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-03-24 21:31:38','25033','54.90.204.233')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata