Mai mulţi răniţi în urma protestelor minerilor din Asturias

15 Iunie 2012 / Ora: 16:55
Tag-uri: Asturias, mineri, protest, răniţi
Iti place acest articol?  
 

Patru poliţişti şi trei jurnalişti au fost răniţi vineri în timpul protestelor minerilor din comunitatea autonomă spaniolă Asturias. Potrivit Rtve.es, care citează surse locale, incidentele s-au petrecut în apropierea exploataţiei miniere Pozo Sotón, din oraşul asturian San Martín del Rey Aurelio, în momentul când agenţii forţelor de ordine au încercat să restabilească circulaţia pe trei şosele blocate de mineri, aflaţi în a 19-a zi de grevă.

În urma acestor incidente, o asociaţie a gărzilor civile din regiune a denunţat faptul că acţiunile minerilor nu pot fi considerate proteste, întrucât sunt "delicte mai apropiate terorismului stradal decât de orice revendicare pe piaţa forţei de muncă". Potrivit comunicatului transmis de asociaţie, cele mai recente imagini, care îi arată pe mineri cu cagule şi lansând din munţi petarde împotriva gărzilor civile "nu diferă cu nimic de terorişti, fiind geografic apropiaţi lor, şi care atacau garnizoare şi vehicule ale acestui corp de ordine". Asociaţia cere prin urmare încetarea acestor acte violente şi ca minerii să-şi transmită revendicările pe făgaşuri mai potrivite.

În această a 19-a zi de proteste, minerii continuă greva declanşată pe termen nedeterminat, în condiţiile în care guvernul central a scăzut cu peste 60% ajutoarele şi subvenţiile pentru acest sector. În 18 iunie, minerii au convocat o grevă generală în zonele miniere din Castilla y León, Asturias şi Aragón. Negocierile sunt în acest moment întrerupte, după ce sindicaliştii nu au dorit să participe la ultima reuniune, din cauză că prezenţa era limitată la reprezentanţii fiecărei confederaţii.

STIRI SIMILARE >>

Mii de spanioli cer adoptarea rapidă a legii care interzice avortul
Premieră în Estonia: Un bărbat de culoare candidează la postul de consilier în cadrul primăriei din Tallin
Meciul groazei în Brazilia: Fotbalist ucis și arbitru torturat
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-04-06 08:31:45','12964','18.207.130.162')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata