Le Parisien: Jacques Chirac surprinde, va vota cu Hollande

17 Aprilie 2012 / Ora: 14:41
Tag-uri: alegeri, Franţa, Francois Hollande, Jacque Chirac
Iti place acest articol?  
 

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac s-ar pregăti să îşi trădeze tabăra, şi anume dreapta, şi să voteze duminică pentru socialistul François Hollande în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Istoricul Jean-Luc Barré, care l-a ajutat pe fostul preşedinte să îşi scrie memoriile, a declarat pentru Le Parisien că "Jacques Chirac îşi este credincios sieşi atunci când a declarat că va vota pentru Hollande".

"Îl vizitez frecvent, luăm prânzul împreună. După patru ani de discuţii, cred că sunt unul dintre cei care cunosc cel mai bine fondul gândirii sale", a adăugat el.

Le Parisien scrie că familia lui Jacques Chirac, preşedinte din 1995 şi până în 2007, are păreri foarte divergente odată cu apropierea primului scrutin de scrutin. Potrivit publicaţiei, fiica sa, Claude Chirac, şi ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, înclină tot spre Hollande.

Doar soţia fostului preşedinte, Bernadette Chirac, este o partizană hotărâtă a lui Nicolas Sarkozy, pe care a anunţat în mod public că îl susţine.

Chirac, care întreţine relaţii complexe şi dificile cu Sarkozy, nu a ezitat, în 2011, să declare în faţa jurnaliştilor că ar vota cu Hollande. Însă a retractat rapid, afirmând că a făcut o glumă "correziană".

Jacques Chirac, în vârstă de 79 de ani, şi François Hollande, în vârstă de 57 de ani, îşi au "rădăcinile politice" în Corrèze, un departament rural din centrul Franţei.

Această declaraţie "nu este deloc o glumă", a apreciat Jean-Luc Barré. Cei doi "au în comun acelaşi ataşament faţă de valorile republicane şi refuzul oricărei forme de extremism şi de discriminare", a continuat istoricul, adăugând că şi el ar vota tot pentru Hollande.

După ce a părăsit Palatul Elysée în 2007, Jacques Chirac, a cărui sănătate s-a deteriorat mult în aceşti ultimi ani, şi-a impus să nu facă deloc comentarii politice. Această declaraţie din 2011 asupra unui eventual vot pentru François Hollande a fost singura dată când şi-a încălcat angajamentul.

STIRI SIMILARE >>

Jean-Luc Melenchon, fost candidat prezidenţial şi lider al stângii radicale, vizat de o anchetă privind presupuse fraude cu fonduri UE
11 nave guvernamentale chineze în apropierea disputatelor insule nipone
Patriarhul Rusiei: Casatoriile gay, semn al Apocalipsei
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-05 16:36:48','11525','18.207.238.169')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata