Grecia, în grevă generală în timpul summitului UE de joi

18 Octombrie 2012 / Ora: 13:37
Tag-uri: Grecia, grevă generală, summitul UE
Iti place acest articol?  
 

Grecia este afectată joi de o nouă grevă generală, cea de-a patra din anul 2012, lansată de cele două mari confederaţii sindicale din sectoarele public şi privat în semn de protest faţă de pachetul de austeritate negociat cu creditorii internaţionali, în timp ce la Bruxelles începe summitul liderilor europeni, de la care premierul elen Antonis Samaras aşteaptă un semnal de sprijin pentru a face acceptate noile măsuri.


În Grecia, serviciile publice şi transporturile sunt puternic perturbate, numeroase curse feroviare, maritime şi aeriene fiind anulate. În capitală, angajaţii de la metrou au fost în grevă până la ora 06.00 GMT, iar taximetriştii nu vor lucra toată ziua.

Manifestaţii sunt prevăzute la Atena, cu începere de la ora 08.00 GMT, şi la Salonic, al doilea oraş al ţării.

În ce-l priveşte, guvernul condus de conservatorul Antonis Samaras continuă să discute cu troica /Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional/ despre ultimele detalii ale programului de ajustare economică, ce include noi tăieri bugetare, în schimbul eliberării următoarei tranşe de împrumut, de 31,5 miliarde de euro.

Situaţia Greciei nu se află pe agenda summitului de joi şi vineri de la Bruxelles, dar premierul Samaras speră să primească un semnal de susţinere pentru noul pachet de austeritate, ce trebuie aprobat de parlament, la o dată încă neprecizată, şi a cărui votare riscă să aducă la un nou punct culminant tensiunile sociale.

STIRI SIMILARE >>

Zeci de mii de greci în stradă, cu ocazia vizitei Angelei Merkel
Proteste în Grecia: Peste 120 de manifestanţi reţinuţi
Grevă generală în Grecia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-12 18:37:31','15750','18.205.60.226')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata