Germania a mobilizat 160 de agenți de finanțe pentru a ajuta Grecia

25 Februarie 2012 / Ora: 18:40
Tag-uri: 160 de agenți de finanțe, Germania, Grecia
Iti place acest articol?  
 

Germania a mobilizat 160 de agenți de finanțe pentru a ajuta Grecia să-și modernizeze administrația financiară.

Acești funcționari, toți voluntari, au fost recrutați în special pe criterii de limbă - vorbesc fluent engleza și aproximativ zece dintre ei au cunoștințe de limba greacă, a explicat secretarul de stat în ministerul german al Finanțelor, Hans Bernard Beus.

"Grecia se confruntă cu problemele pe care le-a cunoscut fosta RDG în 1990", spune ministrul regional al Finanțelor din regiunea Rhenania de Nord - Westfalia, Norbert Walter-Borjans.

"Marile rezerve pe care le-au avut unii germani din est față de cei din vest vor fi și mai mari la greci în ceea ce privește Germania, în special din cauza vocilor disonanțe venite din Germania", avertizează el.

"Ajutarea Greciei trebuie să ne determine să analizăm posibilitatea reactivarii agenților de finanțe aflați la pensie", adaugă și ministrul de Finanțe al bogatei regiuni Hesse, Thomas Schafer, care face parte din Uniunea Creștin-Democrată condusă de cancelarul Angela Merkel.

Trimiterea de funcționari europeni în Grecia fusese evocată în septembrie de comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

La finele lui ianuarie, Germania a alimentat polemica legată de punerea sub tutela bugetară a Greciei. Această propunere, venită din partea ministrului Finanțelor, Wolfgang Schauble, a suscitat reacții dure nu doar din Grecia, ci și din alte mari state europene, printre care și Franța.
STIRI SIMILARE >>

Grecia a decis să-şi închirieze patrimoniul
Schimb de focuri între agenţi la o clădire federală din SUA
André Fontaine, fostul director al cotidianului Le Monde, a murit
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-08-05 15:54:31','10301','3.228.220.31')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata