G8 lansează o Nouă Alianţă` contra sărăciei

20 Mai 2012 / Ora: 11:38
Tag-uri: contra sărăciei, G8, Nouă Alianţă
Iti place acest articol?  
 

G8 (grupul celor mai industrializate ţări - SUA, Rusia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Japonia), reunit vineri şi sâmbătă la Camp David (SUA) s-a angajat să lanseze o 'Nouă Alianţă' menită să permită ieşirea din sărăcie a 50 de milioane de persoane în următorii zece ani.

Alături de parteneri africani, progresul nostru a fost notabil, în zece ani, estimează declaraţia finală a G8 privind securitatea alimentară.

Reangajându-ne să lucrăm împreună pentru a reduce sărăcia, sarcina noastră este să promovăm schimbarea care poate să pună capăt sărăciei, investind în creşterea în Africa, amplificând rolul şi succesul ei în economia mondială.

Ne angajăm astăzi să lansăm o Nouă Alianţă pentru securitate alimentară şi nutriţie, care va permite să facă să iasă din sărăcie 50 de milioane de persoane în următorii zece ani prin investiţii în proiecte ale tuturor ţărilor vizate, prin recurgerea la capitaluri private sau prin stimulente pentru inovare.

Această Nouă Alianţă trebuie să fortifice rolul Uniunii Africane şi trebuie făcută responsabilă în faţa poporului african, a indicat într-un comunicat pentru AFP Henry Malumo, coordonator pentru Africa al ActionAid's International.

O Nouă Alianţă doar cu guverne şi întreprinderi nu are nicio şansă de succes. Ţăranii, cooperativele şi organizaţiile neguvernamentale trebuie să fie o parte indispensabilă a acestui efort, a spus el.

Katie Campbell, responsabilă a ActionAid SUA, a indicat că G8 a oferit cuvinte călduroase fără să promită nimic altceva decât menţinerea angajamentelor financiare ale summitului de la Aquila (Italia) dedicat securităţii alimentare din iulie 2009 (20 de miliarde de dolari).

STIRI SIMILARE >>

Miniştrii de Externe din G8 se reunesc săptămâna viitoare la Washington
Cel puţin 75 de morţi în naufragiul unui vapor cu imigranţi în Australia
Pro-europeanul Andrei Nastase este noul primar al Chisinaului
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
COMENTARII (1)

daniel - 20 Mai 2012 / Ora: 12:19
OK.,Dar pe mine cine ma ajuta?Bunica+bunicu=generatia de sacrificiu.Mama+tata=generatia de sacrificiu.Eu+sotia=generatia de sacrificiu.Copiii nostriii......? Nepotiiii nostriiii......?

Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-07-20 16:28:33','12318','54.162.151.77')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata