FMI cere Greciei măsuri bugetare credibile pentru achitarea împrumutului

17 Martie 2012 / Ora: 08:37
Tag-uri: FMI, Grecia, imprumut
Iti place acest articol?  
 

Deblocarea următoarei tranşe a ajutorului acordat Greciei de Fondul Monetar Internaţional va fi legată de aplicarea unor măsuri 'credibile' de reducere a cheltuielilor statului, se arată într-un document al FMI publicat vineri la Washington.

Noul program de reforme economice încheiat între Grecia şi Fond prevede 'o consolidare fiscală progresivă, bazată pe reforme ale cheltuielilor structurale şi o îmbunătăţire a colectării taxelor', scrie FMI într-un raport despre Grecia.

Efortul decisiv va fi depus cu începere de la sfârşitul lui 2013, cu scopul de a atinge, în 2014, obiectivul unui excedent bugetar structural primar (în afara dobânzilor la datorii) de 4,5% din PIB, precizează raportul.

Trecerea la 'măsuri credibile de reducere a cheltuielilor structurale de aproximativ 5,5% din PIB cu scopul de a atinge obiectivul pentru 2014 va fi considerată ca o condiţie' pentru achitarea celei de-a doua tranşe a noului împrumut acordat Greciei, subliniază FMI.

Aceste măsuri 'vor afecta transferurile sociale (printre altele), dar vor consolida protecţia socială pentru a apăra persoanele cele mai vulnerabile', adaugă documentul.

FMI a aprobat joi un nou program de asistenţă în valoare de 28 de miliarde euro pentru Grecia şi a prevenit Atena că nu va accepta o nouă întârziere în punerea în aplicare a reformelor convenite.

Autorităţile elene pot accesa pentru moment numai 1,65 miliarde euro din această nouă facilitate de credit din partea FMI, restul urmând să fie deblocat în tranşe succesive şi egale.

STIRI SIMILARE >>

Guvernul polonez a deschis o nouă anchetă cu privire la accidentul aviatic din 2010 în care a murit preşedintele Lech Kaczynski
Tiruri de rachete în Israel, raiduri aeriene în Gaza
Guvernul din Maldive a interzis toate saloanele de masaj
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-29 09:03:27','10780','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata