Europa, sub intemperii

28 Octombrie 2012 / Ora: 18:49
Tag-uri: Europa, Franța, intemperii, zăpadă
Iti place acest articol?  
 

Ninsori abundente şi puternice rafale de vânt au lăsat, duminică, fără electricitate zeci de mii de persoane în Alpii francezi şi în sudul Franţei şi au cauzat dispariţia unui copil, în timp ce în Elveţia au provocat aproape 60 de accidente în ultimele 24 de ore, iar în Polonia au murit de frig trei persoane.

În departamentele muntoase franceze Savoie, Haute-Savoie şi Isere, ramurile copacilor îngreunate de zăpadă au căzut peste firele electrice şi le-au rupt.

Ninsorile s-au adăugat puternicelor rafale de vânt care afectau, de sâmbătă, mai multe regiuni din Franţa. În Drôme şi Ardeche (sud), locuinţele sunt private de curent electric din cauza vântului puternic care poate atinge 130 km/oră.

Intemperiile au afectat şi circulaţia în Franţa, unde zeci de automobilişti care nu şi-au echipat maşinile cu pneuri pentru zăpadă au fost blocaţi în departamentul Isere de ninsori neobişnuit de abundente.

Un copil britanic de 12 ani care plecase cu bicicleta, sâmbătă, a fost dat dispărut pe insula Porquerolles (sud-est), unde se înregistrează puternice rafale de vânt. Numai bicicleta sa a fost găsită.

În Polonia, unde primele ninsori au fost însoţite de scăderi ale temperaturii sub zero grade, trei bărbaţi au fost găsiţi morţi de hipotermie, duminică, a anunţat poliţia.

Doi bărbaţi în vârstă de 52 şi, respectiv, 56 de ani au decedat de frig în sud-estul Poloniei. 'Cei doi erau sub influenţa alcoolului', a declarat un purtător al poliţiei din Lublin, citat de agenţia PAP. A treia victimă, un om al străzii în vârstă de 53 de ani, a fost găsit la Nysa, în sud-vestul ţării.

Zăpada a provocat perturbări ale traficului feroviar, mai ales în centrul Poloniei, şi aproape 70.000 de persoane au rămas fără curent electric în zona Varşoviei.

În Elveţia, ninsorile au provocat numeroase accidente, căderi de copaci, suspendări ale traficului feroviar, sute de apeluri din partea unor persoane intrate în panică.

Numai în cantonul Berna, aproape 60 de accidente au fost semnalate în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit poliţiei cantonale. Numărul mare de accidente se explică prin faptul că numeroase vehicule nu erau încă echipate cu pneuri de iarnă şi, în plus, rafalele de vânt au doborât mai mulţi arbori pe străzi.

La Geneva, pompierii au primit sute de apeluri de la locuitori cuprinşi de panică din cauza furtunii care s-a abătut asupra oraşului, cu rafale de vânt ce atingeau viteze de până la 100 km/oră.

STIRI SIMILARE >>

Codul Penal al Vaticanului, reformat. Principalele modificări operate de Papa Francisc
Prietenii Siriei sporesc presiunile asupra regimului de la Damasc
Kiev: Livrarea de paşapoarte româneşti cetăţenilor ucraineni este "un act neprietenos"
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-08 18:34:32','15996','35.170.81.210')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata