Europarlamentarul Corina Creţu a cerut CE măsuri împotriva dublei impozitări a românilor din Italia

26 Octombrie 2012 / Ora: 16:25
Tag-uri: Corina Crețu, dublă impozitare, Italia, români
Iti place acest articol?  
 

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeană în legătură cu decizia autorităţilor italiene de a institui dubla impozitare a străinilor rezidenţi în Italia, inclusiv a cetăţenilor români.

Corina Creţu a sesizat Executivul comunitar cu privire la riscul încălcării Convenţiei dintre România şi Italia privind evitarea dublei impuneri, o dată cu introducerea impozitului pe valoarea proprietăţilor imobiliare deţinute în străinătate de cetăţenii rezidenţi în Italia şi a impozitului pe valoarea activităţilor financiare desfăşurate în străinătate de aceştia.

Corina Creţu a cerut Comisiei Europene să se pronunţe asupra compatibilităţii cu reglementările comunitare a noii legislaţii fiscale italiene prevăzute de decretul-lege "Măsuri urgente pentru creştere economică, echitate şi consolidarea fiscală a Italiei", prin care se introduce un impozit pe valoarea proprietăţilor imobiliare deţinute în străinătate de cetăţenii rezidenţi în Italia. De asemenea, interpelarea vizează şi instituirea impozitului pe valoarea activităţilor financiare derulate în străinătate de rezidenţii italieni - depozite bancare de peste 5.000 de euro, titluri şi acţiuni.

STIRI SIMILARE >>

China propune săptămâna de lucru de patru zile și jumătate
Violențe în India din cauza unui film
Soţia preşedintelui sirian va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat din funcţie pentru a patra oară
Stare de urgenţă în Germania
Președintele Poloniei: Europa ne-a lăsat în voia sorţii în 1945. Să ne lase în pace
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-10-17 07:56:56','15956','54.80.188.87')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata