Europarlamentarul Corina Creţu a cerut CE măsuri împotriva dublei impozitări a românilor din Italia

26 Octombrie 2012 / Ora: 16:25
Tag-uri: Corina Crețu, dublă impozitare, Italia, români
Iti place acest articol?  
 

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeană în legătură cu decizia autorităţilor italiene de a institui dubla impozitare a străinilor rezidenţi în Italia, inclusiv a cetăţenilor români.

Corina Creţu a sesizat Executivul comunitar cu privire la riscul încălcării Convenţiei dintre România şi Italia privind evitarea dublei impuneri, o dată cu introducerea impozitului pe valoarea proprietăţilor imobiliare deţinute în străinătate de cetăţenii rezidenţi în Italia şi a impozitului pe valoarea activităţilor financiare desfăşurate în străinătate de aceştia.

Corina Creţu a cerut Comisiei Europene să se pronunţe asupra compatibilităţii cu reglementările comunitare a noii legislaţii fiscale italiene prevăzute de decretul-lege "Măsuri urgente pentru creştere economică, echitate şi consolidarea fiscală a Italiei", prin care se introduce un impozit pe valoarea proprietăţilor imobiliare deţinute în străinătate de cetăţenii rezidenţi în Italia. De asemenea, interpelarea vizează şi instituirea impozitului pe valoarea activităţilor financiare derulate în străinătate de rezidenţii italieni - depozite bancare de peste 5.000 de euro, titluri şi acţiuni.

STIRI SIMILARE >>

Parlamentul grec a aprobat un pachet de măsuri de austeritate
Patru persoane, luate ostatice de un presupus membru al Al Qaida, într-o bancă din Toulouse
Familia Obama a aprins luminile în bradul de Crăciun
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Statul european, care şi-a schimbat oficial numele
Un nou val de arestări în Turcia
Parlamentarii britanici nu vor Brexit fără acord
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-02-20 02:49:47','15956','34.203.28.212')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata