Debutul campaniei prezidenţiale oficiale în Franţa

09 Aprilie 2012 / Ora: 16:02
Tag-uri: campania prezidenţială oficială, debut, Franţa
Iti place acest articol?  
 

Afişe oficiale, spoturi televizate, reguli mai stricte cu privire la egalitatea timpului de vorbire pentru candidaţi: luni, 9 aprilie, a început cea de-a treia şi ultima etapă a campaniei prezidenţiale - campania oficială - ce se va încheia în ajunul primului tur, sâmbătă, 21 aprilie, la miezul nopţii.

Începând de luni, panourile de afişaj electoral de lângă birourile de vot ridicate de primării pot fi acoperite de afişele candidaţilor. Totul este însă încadrat cu precizie, până la mărimea afişelor. Astfel, fiecare candidat are dreptul, pentru fiecare tur de scrutin, la două afişe per locaţie, unul pentru a-şi expune programele şi celălalt pentru a anunţa reuniuni electorale, dar şi data şi ora emisiunilor în care va apărea candidatul respectiv la radio sau la televiziune.

Aceste afişe trebuie să fie uniforme pentru întreg teritoriul şi lipite într-o ordine precisă, stabilită prin tragere la sorţi. În ambele cazuri, sunt interzise afişele imprimate pe hârtie albă /rezervate administraţiei/ sau care cuprind o compoziţie de culori albastru, alb, roşu, cu excepţia reproducerii emblemei unui partid sau a unei grupări politice.

Candidaţii le pot trimite de asemenea alegătorilor o declaraţie de campanie imprimată pe o foaie dublă - gramajul hârtiei fiind determinat, între 60 şi 80 de grame pe metrul pătrat.

De partea audiovizuală, spoturile de campanie ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale au început să fie difuzate pe posturile de radio şi de televiziune publice luni dimineaţă într-o ordine, la fel, definită prin tragere la sorţi: Francois Bayrou a fost cel care a deschis balul la ora locală 07:40 pe France O. Fiecare candidat are dreptul la 43 de minute între 9 şi 20 aprilie, adică zece spoturi de format mic /un minut şi jumătate/ şi opt de formate mari /trei minute şi jumătate/.

Printre altele, în această perioadă, regulile de egalitate a timpului de vorbire vor fi şi mai constrângătoare. Începând cu 20 martie, posturile de radio şi canalele de televiziune au fost nevoite să respecte o egalitate strictă a perioadei de difuzare a declaraţiilor celor zece candidaţi la prezidenţiale, însă au avut dreptul să decidă în ce emisiuni puteau să se exprime aceştia. De acum înainte, televiziunile şi radiourile sunt obligate să le acorde candidaţilor condiţii de programare echitabile.

Potrivit unui bilanţ de etapă publicat joi de Consiliul Superior al Audiovizualului, în prima parte a perioadei de egalitate, între 20 şi 30 martie, 'aproape toate canalele de televiziune şi de radio le-au acordat cuvântul celor zece candidaţi la scrutinul prezidenţial sau susţinătorilor acestora'. Televiziunile generaliste au difuzat nouă ore de intervenţii, radiourile generaliste 37 de ore şi canalele de informaţie continuă 65 de ore.

STIRI SIMILARE >>

Zece candidaturi validate pentru alegerile prezidenţiale din Franţa
Nicolas Sarkozy îşi începe campania pentru un nou mandat
Cuba cenzurează SMS-urile cetăţenilor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-04-06 09:38:10','11325','18.207.130.162')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata