Cinci morţi şi cinci răniţi în urma prăbuşirii unui bloc în Italia

04 Octombrie 2011 / Ora: 11:23
Tag-uri: Barletta, bloc prăbuşit, Italia
Iti place acest articol?  
 

Cinci femei, printre care o adolescentă de 14 ani, şi-au pierdut viaţa luni în oraşul Barletta din regiunea sudică Puglia în urma prăbuşirii unei clădiri. Alte cinci persoane au fost scoase vii de sub dărâmături, fiind internate la spital în stare gravă, informează marţi postul de televiziune Rai News.

Locatarii spun că au făcut mai multe reclamaţii cu privire la crăpăturile pe care le prezenta imobilul şi la sunetele care proveneau din pereţi. Deseori, din exterior se observau cu ochiul liber mişcările spontane ale clădirii. În pofida stadiului avansat de degradare, în subsolul clădirii activa fabrica de tricotaje Cinquepalmi. Prăbuşirea petrecută în jurul orei prânzului a surprins angajatele la serviciu.

Prima victimă scoasă de sub dărâmături a fost Maria Cinquepalmi /14 ani/, fiica proprietarilor fabricii care ieşise mai devreme de la şcoală. Identificarea victimelor şi a numărului acestora este îngreunată de faptul că mulţi angajaţi ai fabricii lucrau fără un contract de muncă.

Unul dintre locatari a povestit că a semnalat primăriei din Barletta, pompierilor şi poliţiei comunitare crăpăturile din zidurile clădirii în care locuia. Multe dintre acestea aveau o lărgime de trei centimetri şi traversau pereţii apartamentelor. După o verificare la faţa locului, autorităţile locale i-au liniştit pe locatari. Însă, după patru zile clădirea s-a prăbuşit. Bilanţul final al tragediei a ajuns la cinci victime şi cinci persoane rănite.

STIRI SIMILARE >>

Slovenia taie leafa functionarilor
Guvernul Republicii Moldova a fost demis de Parlament
Albania a interzis defrișările de păduri timp de 10 ani
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Donald Trump se va întâlni cu Viktor Orban pe 13 mai
Marea Britanie organizeaza alegeri europarlamentare pe 23 mai
Juncker îşi face bilanţul mandatului în fruntea Comisiei Europene
COMENTARII (1)

Marian Iamandi - 04 Octombrie 2011 / Ora: 11:37
Iata unde duce nepasarea autoritatilor indiferent unde sunt acestea, vorbim ca spatiu geografic !Din astfel de tragedii trebuie sa invatam cu totii ! Avem si noi pe meleagurile noastre destule cladiri de genul asta si nimeni nu face nimic !Cand se vor intampla si la noi tragedii de acest gen vor da din umeri spunand ca nu au stiut de asemenea cazuri !Inspectorii de teren ,angajati ai primariilor, ar trebui sa mearga pe teren in fiecare zi sa inspecteze usor,usor,cladire cu cladire si sa dea un verdict in privinta lor si sa oblige pe propietari la consolidare sau chiar reconstructie unde este cazul! Sper sa nu fim martori la astfel de tragedii mai ales ca se apropie iarna ! O zi buna doresc tuturor !

Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-20 23:28:01','6760','35.175.201.14')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata