Air France anulează peste jumătate din zboruri din cauza grevei piloţilor

06 Februarie 2012 / Ora: 17:02
Tag-uri: air france
Iti place acest articol?  
 

Operatorul aerian Air France a renunţat la unele zboruri luni din cauza grevei piloţilor şi a personalului navigant în urma modificării termenilor din contractele de muncă.

Luni la prânz zburau doar 449 de avioane ale companiei franceze, din cele 1.3320 de aparate de zbor programate iniţial pentru întreaga zi de luni.

Air France a trimis 22.000 de e-mail-uri şi SMS-uri pentru a anunţa pasagerii despre anularea zborurilor, deşi 20% din curse au fost anulate în ultimul moment, a declarat Cedric Leurquin, purtător de cuvânt al companiei franceze.

În 3 februarie, principalele sindicate franceze din transportul aerian au confirmat apelul la grevă între 6 şi 9 februarie pentru a se opune unui proiect legislativ vizând limitarea dreptului la grevă în acest sector. Organizaţiile de piloţi, însoţitoare de bord şi stewarzi, personal de la sol şi prestatori de servicii au făcut apel la mobilizare.

Sindicatele din transportul aerian cer retragerea proiectului legislativ al deputatului de dreapta Eric Diard, care vizează limitarea exercitării dreptului la grevă în acest sector. Textul, care prevede inclusiv ca greviştii să înainteze o declaraţie individuală de participare cu 48 de ore înaintea grevei, a fost adoptat la 25 ianuarie de deputaţi şi urmează să fie votat de Senat la 15 februarie.

Noile dispoziţii privesc atât personalul navigant, cât şi pe cel de la sol.

STIRI SIMILARE >>

Trump, replică dură pentru pentru Obama, privind candidatura lui Hillary Clinton
Explozii la Bagdad
Kiro Gligorov, fostul preşedinte al Macedoniei, a murit
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Theresa May ii va cere lui Donald Tusk amanarea Brexit pana la 30 iunie
Putin a promulgat legea privind sacţionarea persoanelor care dau dovadă de "lipsă de respect" faţă de Guvern sau oficiali pe reţelele de socializ
Londra încheie un acord post-Brexit cu Islanda şi Norvegia
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-03-21 19:36:23','9823','18.206.168.65')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata