Parlamentul iranian vrea revizuirea cooperării cu AIEA

13 Noiembrie 2011 / Ora: 11:56
Tag-uri: iran, parlament
Iti place acest articol?  
 

Parlamentul iranian consideră că este necesară 'revizuirea cooperării' Teheranului cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) din cauza 'ostilităţii' ultimului raport cu privire la Iran.

AIEA a exprimat 'serioase îngrijorări' cu privire la o eventuală dimensiune militară a programului nuclear iranian în ultimul său raport, alimentând suspiciunile comunităţii internaţionale. Teheranul a respins în bloc elementele acestui raport, estimând că răspunsese deja la ele, în mod detaliat, în trecut.

Reprezentantul Iranului pe lângă agenţia ONU, Ali Asghar Soltanieh, afirmase că Iranul, 'ţară responsabilă', va continua să coopereze cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.

Parlamentul iranian, dominat de linia dură a regimului, adoptă în mod tradiţional poziţii mai radicale decât cea a guvernului cu privire la politica nucleară sau relaţiile cu occidentalii, potrivit aceleiaşi surse.

Legislativul iranian a votat în 2010 o lege care-i interzice guvernului să renunţe la îmbogăţirea uraniului, într-un moment în care Teheranul încerca să ajungă la un acord cu marile puteri pentru un schimb de combustibil nuclear.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat prin mai multe rezoluţii programul nuclear iranian şi a cerut Teheranului încetarea procesului de îmbogăţire a uraniului.

STIRI SIMILARE >>

Două cutremure cu magnitudinea de 5 au avut loc în Japonia
Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare in Franta
Bugetul militar al Asiei îl va depăşi pe cel al Europei în 2012
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-20 19:54:35','7799','3.94.202.172')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata