NATO califică doborârea avionului turc de către Siria ca inacceptabilă

26 Iunie 2012 / Ora: 18:24
Tag-uri: NATO, Siria, Turcia
Iti place acest articol?  
 

Consiliul Atlanticului de Nord a calificat miercuri ca "inacceptabilă" distrugerea unui avion de luptă turc de către Siria, exprimându-şi "susţinerea şi solidaritatea" faţă de Ankara, a declarat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

"Noi considerăm acest act ca inacceptabil şi îl condamnăm în termenii cei mai puternici (...). Aliaţii şi-au exprimat susţinerea şi solidaritatea cu Turcia", a declarat Rasmussen pentru presă, precizând că Alianţa Nord-Atlantică s-a "sesizat" cu privire la această problemă.

"Securitatea Alianţei este indivizibilă. Suntem alături de Turcia din spirit de solidaritate", a adăugat oficialul la încheierea unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre NATO la sediul Alianţei din Bruxelles.

"Vom continua să urmărim îndeaproape şi cu mare atenţie, şi vom rămâne vigilenţi cu privire la evoluţia situaţiei la frontiera de sud-est a NATO", a insitat Rasmussen.

Reuniunea NATO se desfăşoară la cererea Turciei, care a invocat articolul 4 din tratatul Alianţei, care prevede că orice stat membru poate supune o problemă atenţiei Consiliului atunci când consideră că integritatea sa teritorială sau securitatea sa este ameninţată.

Este a doua oară de la înfiinţarea NATO, în 1949, când este invocat articolul 4, cu precedentul în 2003, tot la cererea Turciei, în legătură cu războiul din Irak.

Această reuniune a permis reprezentantului turc să prezinte incidentul de vineri, iar aliaţilor să îşi exprime opinia despre acesta.

Atacul împotriva avionului turc este un "exemplu suplimentar de sfidare a reglementărilor internaţionale de către autorităţile siriene, în ceea ce priveste pacea şi securitatea, precum şi viaţa umană", a apreciat Rasmussen, fără a evoca o opţiune militară.

 

STIRI SIMILARE >>

Surse: Franţa şi Germania resping integrarea în etape a României şi Bulgariei la Schengen
MAE: Atenționare de călătorie Belgia - menținere nivel 3 de alertă teroristă
Atac împotriva taberei prinţului Harry din Afganistan
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-19 11:03:05','13217','54.91.71.108')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata