NATO califică doborârea avionului turc de către Siria ca inacceptabilă

26 Iunie 2012 / Ora: 18:24
Tag-uri: NATO, Siria, Turcia
Iti place acest articol?  
 

Consiliul Atlanticului de Nord a calificat miercuri ca "inacceptabilă" distrugerea unui avion de luptă turc de către Siria, exprimându-şi "susţinerea şi solidaritatea" faţă de Ankara, a declarat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

"Noi considerăm acest act ca inacceptabil şi îl condamnăm în termenii cei mai puternici (...). Aliaţii şi-au exprimat susţinerea şi solidaritatea cu Turcia", a declarat Rasmussen pentru presă, precizând că Alianţa Nord-Atlantică s-a "sesizat" cu privire la această problemă.

"Securitatea Alianţei este indivizibilă. Suntem alături de Turcia din spirit de solidaritate", a adăugat oficialul la încheierea unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre NATO la sediul Alianţei din Bruxelles.

"Vom continua să urmărim îndeaproape şi cu mare atenţie, şi vom rămâne vigilenţi cu privire la evoluţia situaţiei la frontiera de sud-est a NATO", a insitat Rasmussen.

Reuniunea NATO se desfăşoară la cererea Turciei, care a invocat articolul 4 din tratatul Alianţei, care prevede că orice stat membru poate supune o problemă atenţiei Consiliului atunci când consideră că integritatea sa teritorială sau securitatea sa este ameninţată.

Este a doua oară de la înfiinţarea NATO, în 1949, când este invocat articolul 4, cu precedentul în 2003, tot la cererea Turciei, în legătură cu războiul din Irak.

Această reuniune a permis reprezentantului turc să prezinte incidentul de vineri, iar aliaţilor să îşi exprime opinia despre acesta.

Atacul împotriva avionului turc este un "exemplu suplimentar de sfidare a reglementărilor internaţionale de către autorităţile siriene, în ceea ce priveste pacea şi securitatea, precum şi viaţa umană", a apreciat Rasmussen, fără a evoca o opţiune militară.

 

STIRI SIMILARE >>

Premierul turc susţine că țara sa nu intenţionează să atace Siria
Fiica lui Eugen Dijmărescu a fost găsită moartă într-un hotel din Japonia
S-a deschis cel mai mare târg de benzi desenate din lume
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

China va acorda puncte cetăţenilor săi. Urmează apoi premii sau pedepse
Orașul în care locuiesc cei mai mulți milionari din lume
Fostul presedinte al Coreei de Sud a primit definitiv 25 de ani de inchisoare pentru spaga de la Samsung
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2018-10-17 22:11:23','13217','54.225.26.44')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata