Festivalul gheţii în China, la a 28-a ediţie

06 Ianuarie 2012 / Ora: 19:13
Tag-uri: China, Festivalul gheţii
Iti place acest articol?  
 

Palate de cleştar, temple şi statuete ce înfăţişează animale şi zeităţi asiatice, realizate în totalitate din gheaţă! Pe scurt, tărâmul de basm pe care milioane de turişti îl pot vedea de vineri în China.

Vizitatorii, inclusiv numeroşi străini, au ocazia să se plimbe printre enormele "palate de cleştar", replici ale unor cunoscute monumente de arhitectură din toată lumea. Nu lipsesc templele asiatice şi palatele din poveşti, iluminate în culorile curcubeului. Podurile din gheaţă aeriene dintre construcţii invită copiii, dar şi adulţii, să se dea pe gheaţă ca pe derdeluş.

Anul acesta, la cea de-a 28-a ediţie, cultura pop a intrat printre atracţiile Festivalului. Sculpturi în gheaţă ale lui Mickey, Minnie, Donald şi Goofy dar şi un omagiu adus lui Marilyn Monroe pot fi de asemenea admirate de vizitatori.

Sănii trase de reni cu clopoţei întregesc feeria multicoloră. 600.000 de metri cubi de gheaţă au fost folosiţi anul acesta pentru construirea oraşului îngheţat, aproape dublu faţă de anul trecut. Oraşul, construit la Harbin, îşi va închide porţile la mijlocul lunii februarie, când, din cauza temperaturilor ridicate, gheaţa va începe să se topească.

STIRI SIMILARE >>

Protestele antiguvernamentale de la Chișinău intră, la propriu, în faza murdară
Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Kurban Bayramul
28 de răniţi la manifestaţia din preajma parlamentului spaniol din Madrid
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 04:42:55','9050','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata