China îşi revizuieşte Codul penal

14 Martie 2012 / Ora: 08:41
Tag-uri: china, cod penal
Iti place acest articol?  
 

Parlamentul chinez a adoptat miercuri revizuirea controversată a Codului de procedură penală, în urma unei largi consultări în etapa preliminară, în vreme ce puterile poliţiei sunt enorme în anchetele judiciare în China.

Potrivit proiectului de lege, publicat săptămâna trecută, textul oficializează detenţia persoanelor în afara centrelor de detenţie oficiale pentru o perioadă de până la şase luni.

Detenţiile în astfel de locuri - adesea secrete - nu sunt supuse niciunei reguli sau proceduri, a subliniat pe blogul său un avocat, Liu Xiaoyuan.

Versiunea finală a textului nu fusese publicată încă miercuri dimineaţa. Ea ar conţine obligaţia Curţii supreme de a audia condamnaţii la moarte înainte de a autoriza executarea lor.

Organizaţia Human Rights Watch a subliniat, de asemenea, în cursul săptămânii trecute puncte pozitive ale proiectului de lege care ar putea 'să întărească protecţiile procedurale şi procedurile legale pentru suspecţii obişnuiţi'.

Textul ar putea, de asemenea, să legalizeze dreptul suspecţilor de a-şi păstra tăcerea în timpul interogatării lor, relata Xingjing Bao săptămâna trecută. Un punct foarte important într-o ţară în care sunt raportate numeroase cazuri de tortură în timpul detenţiei.

Dar proiectul de lege afirma şi că suspectul trebuie 'să răspundă onest' la interogatorii, fără ca această noţiune să fie definită clar.

STIRI SIMILARE >>

Întâlnirea lui Snowden cu apărătorii drepturilor omului: Un participant susţine că fostul spion va cere azil politic în Rusia
Lipsa reformelor i-a scos pe studenți în stradă
Alegerile anticipate din Slovacia: Social-democraţii au câştigat legislativele - exit-poll
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-21 18:15:29','10705','3.229.118.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata