Benjamin Netanyahu consideră că `forţa` este singura `garanţie a păcii` pentru Israel

05 Februarie 2012 / Ora: 14:01
Tag-uri: iran
Iti place acest articol?  
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică faptul că forţa este singura 'garanţie a păcii şi singura apărare' pentru Israel, în contextul în care 'incidentele sângeroase' se multiplică în regiune.

'În ultimele zile /.../ am auzit comentariile liderului iranian cu privire la distrugerea Israelului, am văzut armata siriană masacrându-şi propriul popor, am asistat la alte incidente sângeroase în regiunea noastră', a afirmat premierul evreu, în deschiderea reuniunii săptămânale a cabinetului său.

El a făcut aluzie la declaraţiile liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, care a calificat vineri Israelul drept o 'tumoare canceroasă ce trebuie eliminată şi, cu ajutorul lui Allah, aşa se va şi întâmpla', şi la bombardamentele de la Homs efectuate de armata siriană. În noaptea de vineri spre sâmbătă, un bombardament a ucis peste 230 de civili, potrivit opoziţiei siriene, care apreciază că în jur de 6.000 de persoane au fost ucise în unsprezece luni de represiune de către regimul Bashar al-Assad.

'Într-o astfel de regiune, singurul lucru care asigură supravieţuirea, securitatea şi pacea este forţa', a subliniat Netanyahu. 'Trebuie să continuăm să ne dezvoltăm capacităţile militare, economice şi sociale. Este singura garanţie a păcii şi singura apărare a Israelului pentru eventualitatea în care pacea se prăbuşeşte', a conchis el.

STIRI SIMILARE >>

Michelle Obama conduce delegaţia SUA la Jocurile Olimpice de la Londra
Atentat sinucigaş cu maşină-capcană în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan
Preşedinţii legislativelor din Europa se reunesc la Strasbourg pentru un summit bienal
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-12 17:39:34','9797','18.205.60.226')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata