Ambasadorii Siriei în Germania şi Franţa vor fi expulzaţi

29 Mai 2012 / Ora: 15:23
Tag-uri: ambasador, expulzare, Germania, Houla, Siria
Iti place acest articol?  
 

Ambasadorul Siriei în Germania a fost convocat marţi la Ministerul german al Afacerilor Externe pentru a fi informat în legătură cu expulzarea sa de pe teritoriul german.

Ambasadorul urmează să părăsească Germania în termen de 72 de ore. Această măsură este o urmare a masacrului din Hula, care a provocat moartea a peste o sută de persoane, între care 49 de copii.

Şi ambasadoarea Siriei la Paris, Lamia Chakkour, va fi expulzată marţi sau miercuri ca reacţie la masacrul de la Hula, care s-a soldat cu moartea a circa 108 persoane, dintre care 49 de copii, a anunţat marţi preşedintele francez Francois Hollande.

Această decizie îi va fi adusă la cunoştinţă ambasadoarei 'azi (marţi) sau mâine (miercuri)', a spus şeful statului francez într-o conferinţă de presă la sfârşitul unei întrevederi cu preşedintele Beninului, Thomas Boni Yayi, adăugând totodată că statele membre ale grupului 'Prietenii Siriei' se vor reuni la începutul lunii iulie la Paris.

'Am discutat ieri (luni) cu premierul britanic David Cameron. Laurent Fabius, ministrul afacerilor externe, a avut o discuţie cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi am convenit că trebuie exercitate o serie de presiuni asupra Siriei', a spus Holland.

El a precizat că printre deciziile luate a fost şi cea a expulzării ambasadoarei Siriei în Franţa.

'Ea este de asemenea ambasadoare UNESCO, şi deci vor exista consecinţe asupra rapidităţii executării acestei decizii', a adăugat el.

Francois Hollande a ţinut să precizeze că nu este vorba despre o decizie unilaterală a Franţei, ci despre o decizie luată împreună cu partenerii săi.

Şeful statului francez a afirmat de asemenea că 'reuniunea 'Prietenii Siriei' urmează să aibă loc la începutul lunii iulie'. 'Dorim o dată la care să poată fi prezenţi câţi mai mulţi participanţi posibili', a adăugat el.

'Discutăm cu Rusia, care joacă de asemenea un rol, şi mă voi întâlni cu preşedintele Vladimir Putin vineri', a mai spus el.

Preşedintele Hollande va participa la un dineu de lucru vineri cu omologul său rus, la Palatul Elysee.

 

 

 

STIRI SIMILARE >>

Reacţia ambasadorului Rusiei la anunțarea Guvernului Grindeanu
J.M. Barroso, H. Van Rompuy şi M. Schulz vor ridica împreună Premiul Nobel pentru Pace
Politistii mexicani au confiscat un tun cu marijuana
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-20 23:51:23','12551','35.175.201.14')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata