Alerta de tsunami, ridicată în cea mai mare parte a zonei vizate

11 Aprilie 2012 / Ora: 17:12
Tag-uri: alertă, cutremur, insula Sumatra, seism, tsunami
Iti place acest articol?  
 

Autorităţile indoneziene au ridicat miercuri seara /ora locală/ alerta de tsunami emisă după un seism cu magnitudinea 8,6 produs în cursul după-amiezii în largul insulei Sumatra, a anunţat preşedinta Agenţiei indoneziene de geofizică.

'Alerta de tsunami a fost ridicată. Oamenii se pot întoarce la casele lor', a afirmat Sri Woro B.Harijono.

Pe coasta de vest a insulei indoneziene Sumatra au ajuns doar valuri mici de circa 1 metru înălţime, potrivit agenţiei indoneziene pentru dezastre, care a mai indicat că încă nu se poate şti exact dacă există victime sau pagube.

Centrul american pentru alertă de tsunami situat în Hawaii a anunţat miercuri la rândul său că a ridicat alerta pentru întreg Oceanul Indian, după ce într-o primă etapă a redus doar zona de potenţial impact.

'Nivelurile apelor mării observate indică faptul că în prezent ameninţarea s-a redus pentru majoritatea zonelor vizate, de aceea alerta de tsunami emisă de centru este ridicată', au arătat într-un comunicat cercetătorii americani.

India, la rândul său, a redus nivelul de alertă de tsunami pentru insulele Andaman şi Nicobar, situate în Oceanul Indian, şi a ridicat alerta valabilă pentru mai multe state din zona de coastă, a anunţat Centrul indian de supraveghere pentu valuri tsunami. Între acestea se numără şi statele frecventate de turişti Goa, Kerala şi Tamil Nadu.

Şi Sri Lanka a ridicat alerta de tsunami, după aproape patru ore de la seism, a informat Centrul pentru managementul dezastrelor citat de Xinhua.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), seismul a avut epicentrul la o adâncime de 33 km în Oceanul Indian, la o distanţă de 495 km de Banda Aceh, capitala provinciei. Magnitudinea anunţată a fost de 8,9 grade, fiind revizuită ulterior de USGS la 8,6. Au fost raportate replici puternice ale cutremurului.

STIRI SIMILARE >>

Un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 8,2, s-a produs în largul insulei Sumatra
Cutremur în Japonia. a fost emisă alertă de tsunami
Un preot mexican i-a binecuvântat pe credincioşi cu un pistol cu apă sfinţită
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 01:52:33','11386','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata