57 de morţi şi peste un milion de persoane evacuate în urma inundaţiilor din China

20 Septembrie 2011 / Ora: 08:47
Tag-uri: China, inundaţii
Iti place acest articol?  
 

Cel puţin 57 de persoane au murit, alte câteva zeci sunt date dispărute şi mai mult de un milion de locuitori au fost evacuaţi în ultima săptămână din cauza ploilor torenţiale înregistrate în mai multe provincii ale Chinei, au anunţat marţi autoriăţile locale.

"Ploile care cad neîncetat au provocat inundaţii grave în Sichuan (sud-vestul Chinei), Shaanxi (nord) şi Henan (centru)", iar "57 de persoane au murit şi alte 29 sunt date dispărute", a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile.

Potrivit unui comunicat oficial, mai mult de 1,2 milioane de persoane au fost evacuate, în urma inundaţiilor care afectează în total 12,3 milioane de chinezi.

Peste 120.000 de locuinţe s-au prăbuşit din cauza precipitaţiilor abundente, iar pierderile economice sunt estimate la 17,27 miliarde de yuani (1,98 miliarde de euro), a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile, adăugând că în zonele afectate au fost trimise echipe de intervenţie, care distribuie corturi, pături şi haine.

Nivelul cursurilor de apă, în principal pe unii afluenţi ai fluviului Yangtse, este în creştere în mai multe zone, deşi nivelul precipitaţiilor s-a redus uşor.

China se confruntă în fiecare an cu precipitaţii abundente care provoacă inundaţii grave. În 2010, ploile şi inundaţiile de la sfârşitul verii s-au soldat cu 4.300 de morţi sau dispăruţi, iar o alunecare de teren masivă produsă în august 2010 în provincia Gansu a provocat moartea a 1.500 de persoane.

STIRI SIMILARE >>

Premierul Ungariei: In 1 decembrie maghiarii nu au ce celebra! Macar nu ii mintim pe romani
Bataie in parlamentul din Taiwan
Incident armat la Comandamentul Marinei Militare Americane din Washington
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Bilanțul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morți
Alegeri parlamentare în Israel
Autorul atacurilor din Christchurch, Brenton Tarrant, renunță la avocat şi vrea să se apere singur
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-08 11:14:13','6487','3.228.21.204')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata