Voturile la prezidențiale din 54,5 la sută din urne vor fi renumărate, în Mexic

05 Iulie 2012 / Ora: 09:08
Tag-uri: alegeri, Mexic, renumărare voturi
Iti place acest articol?  
 

Autoritatea electorală mexicană a anunţat miercuri că va renumăra buletinele de vot din 54,5 la sută din urnele pentru alegerile prezidenţiale de duminică, ale căror rezultate preliminare care îl dau câştigător pe candidatul PRI sunt contestate de candidatul de stânga.

"În toată siguranţa, vom deschide şi renumăra (...) 54,5 la sută din totalul urnelor de la alegerile prezidenţiale, adică buletinele din 78.012 urne vor fi renumărate", a declarat secretarul executiv al Institutului federal electoral (IFE), Edmundo Jacobo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marţi, echipa de campanie a candidatului coaliţiei de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador, a solicitat renumărarea tuturor buletinelor, apreciind că scrutinul a fost afectat de fraude.

Miercuri, rezultatele provizorii ale alegerilor prezidenţiale acordau 38,15 la sută din voturile exprimate lui Pena Nieto faţă de 31,64 la sută pentru Lopez Obrador, o diferenţă de aproximativ 3 milioane de voturi.

Institutul federal electoral trebuie să anunţe rezultatul oficial după examinarea recursurilor până la 6 septembrie.

Jacobo a mai precizat că şi buletinele conţinute în 61,3 la sută din urnele pentru alegerile senatoriale şi 60,3 la sută din urnele pentru alegerile deputaţilor vor fi renumărate.

"Aceasta este cea mai importantă operaţiune de redeschidere în transparenţă şi publicitate maximă din istoria electorală a ţării noastre", conform acestuia.(M.G.)

 

STIRI SIMILARE >>

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit la Roma
"Cardul canabis", introdus în Olanda
Spania: A doua grevă generală din acest an
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-11-17 06:16:48','13423','3.234.210.89')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata