Un imam, condamnat la închisoare pe viaţă pentru participare la un complot terorist, la New York

14 Ianuarie 2012 / Ora: 09:07
Tag-uri: închisoare pe viaţă, complot terorist, imam, New York
Iti place acest articol?  
 

Un imam din Guyana a fost condamnat, vineri, la New York, la închisoare pe viaţă pentru participare la un complot terorist ce urmărea să arunce în aer rezervoarele de carburant de pe aeroportul John F. Kennedy (JFK) din New York în 2007, au anunţat autorităţile judiciare.

După un proces care a durat patru săptămâni, Kareem Ibrahim, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit vinovat, în mai, de complot vizând în special atacarea unui sistem de transport, distrugerea unui imobil, a unor avioane şi instalaţii de pe aeroportul internaţional, împreună cu trei complici, toţi arestaţi şi condamnaţi înaintea lui.

Condamnarea sa a fost anunţată vineri de către procurorul Loretta Lynch într-un comunicat. 'El a abandonat principiile religiei sale şi a complotat pentru a comite un atac terorist care spera să rivalizeze cu 11 septembrie', a comentat ea, adăugând că 'poliţia a dejucat complotul şi a salvat vieţi'. Cunoscut şi sub numele 'Amir Kareem' şi 'Winston Kingston', Kareem Ibrahim, lider al comunităţii şiite din Trinidad-Tobago, potrivit autorităţilor judiciare americane, i-a sprijinit şi instruit religios pe ceilalţi complici pentru a pregăti acest atentat.

Anchetatorii afirmă că toţi patru aveau legături, prin intermediul unei organizaţii islamiste din Trinidad - Jamaat al-Muslimeen - cu reţeaua teroristă Al Qaida şi cu Iranul. În cursul procesului său, dovezi incriminatoare au stabilit că Ibrahim i-a sfătuit pe complicii săi să prezinte proiectul lor unor responsabili iranieni, potrivit comunicatului.

Kareem Ibrahim a fost arestat împreună cu doi dintre complicii săi, Abdul Kadir şi Abdel Nur, în Trinidad în iunie 2007. Kadir se pregătea să plece spre Iran, via Venezuela, potrivit justiţiei americane. Cei trei au fost extrădaţi în Statele Unite. Cel de-al patrulea complice era un fost angajat al aeroportului JFK, Russell Defreitas, un american originar din Guyana, iniţiatorul acestui atentat, în 2006, după care şi-a recrutat colaboratorii. El le-a dezvăluit planurile aeroportului, potrivit acuzării. Defreitas a fost condamnat, în februarie 2011, la recluziune pe viaţă.

Abdul Kadir, un fost parlamentar din Guyana, a fost condamnat, în decembrie 2010, la închisoare pe viaţă în acelaşi dosar. Cel de-al patrulea complice, Abdel Nur, care a pledat vinovat în iunie 2010 şi a recunoscut că le-a furnizat echipamente celorlalţi trei în cadrul unui complot pus la cale pentru a arunca în aer sistemul de canalizare a aeroportului JFK, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Autorităţile americane anunţaseră în iunie 2007 că au dejucat acest complot ce urmărea să arunce în aer aeroportul Kennedy. Unii experţi au pus, totuşi, la îndoială fezabilitatea proiectului criminal.

STIRI SIMILARE >>

Un Papa super cool: S-a rugat pentru motociclistii Harley-Davidson
Marș pentru dreptate în Argentina
O suvita de par, vanduta cu 13.720 de euro
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-23 17:23:03','9223','18.205.176.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata