Sute de manifestanţi au cerut arestarea lui Bush în Canada

21 Octombrie 2011 / Ora: 09:21
Tag-uri: arestare, Canada, George W. Bush, manifestanţi
Iti place acest articol?  
 

Aproximativ 200 de manifestanţi au scandat joi "Arestaţi-l pe Bush! Arestaţi-l pe Bush acum!", odată cu sosirea fostului preşedinte american la un forum economic la Surrey, în apropiere de Vancouver, în vestul Canadei.

George W. Bush a intrat pe o uşă din spate în hotelul unde se desfăşoară această conferinţă economică regională, la care participă de asemenea predecesorul său Bill Clinton, în timp ce protestatarii manifestau în calm pe partea cealaltă, în faţa poliţiştilor.

"Tortura şi criminalii afară din Canada", se putea citi pe o pancartă ridicată de un bărbat îmbrăcat cu o salopetă portocalie, similară celor purtate de deţinuţii de la închisoarea americană din Guantanamo.

"Consider atroce că primarul nostru a invitat un criminal de război în oraşul nostru", a declarat un alt manifestant, Karsten Cattrell.

Mişcarea împotriva sosirii lui Bush în Canada a fost lansată săptămâna trecută de Amnesty International, care le-a cerut autorităţilor canadiene, în baza unui memorandum voluminos, să-l aresteze şi să-l urmărească în justiţie pe fostul preşedinte pentru "crime de război" şi tortură.

Alte organizaţii pacifiste sau de apărare a drepturilor omului s-au alăturat ulterior cauzei organizaţiei umanitare. Centrul canadian pentru justiţie internaţională a depus la rândul său un dosar de câteva zeci de pagini la tribunalul din Surrey.

Autorităţile canadiene au ales până în prezent să ignore aceste demersuri. Ministrul canadian al Imigraţiei, Jason Kenney, a replicat săptămâna trecută, acuzând Amnesty de "bancrută morală", "degenerescenţă şi politizare".

STIRI SIMILARE >>

”Asasini!”, ”Demisia!”. Premierul francez și o parte din echipa sa, huiduiți la momentul de reculegere ținut în Nisa
Trafic feroviar paralizat de o grevă în Belgia începând de marţi
Deputaţii din Cehia au legalizat marijuana în scopuri medicale
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 02:02:35','7200','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata