SUA: Reforma politicii de imigraţie a intrat în vigoare

16 August 2012 / Ora: 09:12
Tag-uri: Reforma politicii de imigraţie, SUA
Iti place acest articol?  
 

Imigranţii neînregistraţi din SUA au început să aplice pentru dreptul temporar de a trăi şi lucra legal în SUA, în contextul intrării în vigoare a reformei politicii de imigraţie.

Aproape 1,7 milioane de persoane ar putea fi eligibile pentru acest program, prezentat de preşedintele Barack Obama în iunie în contextul presiunilor din partea electoratului hispanic.

Republicanii afirmă că Obama a evitat Congresul cu acest program, care, în opinia lor, nu ţine cont de interesele cetăţenilor americani fără loc de muncă.

Votul electoratului hispanic s-ar putea dovedi decisiv în alegerile prezidenţiale din noiembrie. Majoritatea celor circa 11,5 milioane de imigranţi neînregistraţi din SUA provin din America Latină.

Imigranţii ilegali au început să-şi pună actele în regulă în contextul în care Departamentul Securităţii Interne (DHS) a început să accepte aplicaţii în cadrul acestui program, care le-ar putea permite să rămână şi să lucreze în SUA pentru cel puţin doi ani.

Cozi lungi de imigranţi aşteptând să-şi înregistreze aplicaţiile s-au format la birourile de imigraţie în mai multe părţi din SUA unde există procente importante de minoritari, aşa cum sunt statele California şi Texas.

Într-un document intern, oficiali DHS estimează că 1,04 milioane de persoane vor aplica în primul an pentru dreptul de şedere temporară.

Intenţia administraţiei este de a opri expulzarea de imigranţi ilegali care au fost aduşi în SUA când erau copii.

Pentru a fi eligibili, imigranţii trebuie să facă dovada că au ajuns în SUA înainte să fi implinit 16 ani, că au în prezent cel mult 30 de ani, că au trăit în SUA timp ce cel puţin cinci ani şi că studiază, au absolvit şcoala sau au servit în armată în SUA. În plus, ei nu trebuie să fi fost condamnaţi pentru niciun tip de infracţiune.

Programul se aseamănă cu aşa-numitul Dream Act, care oferea rezidenţă permanentă tinerilor imigranţi neînregistraţi, dar care nu a reuşit să intre în vigoare după ce a fost blocat ani de zile în Congres.

STIRI SIMILARE >>

53% dintre francezi ar vrea ca Dominique Strauss-Kahn să-şi anunţe retragerea din politică
"Se caută sânge de virgine pentru cercetare". Anunţul care i-a bulversat pe chinezi
Parlamentarii taiwanezi s-au luat la pumni
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-23 16:40:29','14379','18.205.176.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata