Statuia Libertăţii a împlinit 125 de ani

28 Octombrie 2011 / Ora: 17:14
Tag-uri: 125 de ani, Statuia Libertăţii
Iti place acest articol?  
 

Statuia Libertății din New York, deseori alintată "bâtrâna doamnă Libertate", împlinește, vineri, 125 de ani. După un secol și un sfert de existență, nimeni nu poate să-i reproșeze că nu arată bine!

Statuia Libertății a fost oferită cadou Statelor Unite de către francezi, pe 28 octombrie 1886, în semn de prietenie. De atunci, a devenit unul dintre simbolurile Statelor Unite, comentează CNN.

"Bătrâna doamnă" va fi sărbătorită cu mare fast la împlinirea a 125 de ani, mai ales că obiectivul turistic urmează să fie închis timp de un an pentru restaurare.

Statuia Libertății are o înălțime totală de 92,99 metri - de la bază - și o greutate de 225 de tone - dintre care 31 de tone de cupru și 125 de tone de oțel. Soclul, sub formă de stea, este construit din piatră și găzduiește un muzeu.

Statuia o reprezintă pe zeița libertății, care stă cu un picior pe lanțul rupt al sclaviei și ține în mâna stângă o tablă cu inscripția "JULY IV MDCCLXXVI" (adică, 4 iulie 1776), data declarării independenței Statelor Unite.

În 1984, "bătrâna doamnă" a fost închisă pentru o primă restaurare, înainte de cea de-a 100 aniversare, marcată prin patru zile de festivități. A fost din nou închisă după atentatele de la 11 septembrie 2001, pentru mai mulți ani. De această dată va fi închisă doar pentru un an, începând din 29 octombrie, pentru lucrări de renovare interioară, mai ales în zona scărilor și a lifturilor. Totuși, statuia poate fi admirată din exterior.

La baza statuii este gravat mesajul "Trimiteți pe-ai voștri sărmani, oropsiți, pe cei în genunchi suspinând "Libertate!", pe voi, fără casă, de-acasă goniți, săraci ce-a lor țară nu-i mai încape. Făclia speranței va cheamă, veniți!", după poemul "Noul Colos", de Emma Lazarus.

STIRI SIMILARE >>

Coreea de Nord sarbatoreste ziua de nastere a fondatorului sau
Atentate la Bruxelles. Turcia acuză Belgia că i-a ignorat avertismentele
Situatie dramatica la Kiev din cauza ninsorilor abundente
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-19 17:55:02','7410','35.172.195.82')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata