Revoltă la o închisoare din Venezuela: Cel puţin 28 de morţi

27 Iulie 2012 / Ora: 08:08
Tag-uri: închisoare, 28 de morţi, Revoltă, Venezuela
Iti place acest articol?  
 

Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi şi alţi 17 răniţi în timpul unei revolte la o închisoare din vestul Venezuelei care s-a încheiat sâmbătă, după aproape 20 de zile de tulburări, a anunţat joi Observatorul Venezuelean al Închisorilor (OVP), un grup de ONG-uri locale.

Organismul "a identificat 28 de morţi şi 17 răniţi, plus cinci răniţi în rândul Gardei Naţionale", un corp înarmat însărcinat cu supravegherea închisorilor din Venezuela, în urma acestei revolte din Centrul Penitenciar al oraşului Merida, în statul cu acelaşi nume.

Pe 25 mai, şefa personalului instituţiei, Paola Rosana Molina Avila, în vârstă de 38 de ani, a fost împuşcată mortal. Revolta a început după ce mai mulţi deţinuţi suspectaţi de implicare în această crimă au preluat controlul asupra mai multor sectoare ale închisorii.

Suspiciunile cu privire la intervenţia forţelor de ordine în acest conflict au intensificat confruntările.

Parchetul, care a anunţat săptămâna aceasta inculparea a peste 60 de deţinuţi "presupuşi ca vinovaţi pentru faptele care s-au petrecut în cursul preluării (controlului parţial) asupra acestui centru penitenciar din regiunea Anzilor", nu a oferit detalii despre revoltă şi nu a comunicat nici eventuale decese.

Ministerul Afacerilor Penitenciarelor a anunţat sâmbătă că a preluat controlul asupra închisorii, fără alte precizări cu privire la vreun bilanţ sau fapte.

Pe 6 iulie, directoarea închisorii pentru femei din Santa Ana, în statul Tachira, Nelly Isabel Ramon Torres, în vârstă de 47 de ani, a fost, de asemenea, împuşcată mortal.

Cu aproximativ un an în urmă, o revoltă la închisoarea El Rodeo, în apropiere de Caracas, s-a soldat cu aproximativ 30 de morţi, cel mai sângeros incident de acest fel înregistrat în ţară în ultimul deceniu.

Potrivit unor organizaţii nonguvernamentale (ONG), aproximativ 300 de deţinuţi mor în fiecare an în închisori din cauza violenţelor. Datele oficială arată că în cele aproximativ 14.000 de locuri din închisorile venezuelene sunt găzduiţi 50.000 de deţinuţi. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Sa punem capete de porc la granite, sa-i speriem pe refugiati - propunerea socanta a unui europarlamentar
Vulcanul Etna a erupt din nou.
"Orasul meteoritilor" profita de "cadoul cosmic" pentru a atrage turisti
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 01:01:14','13931','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata