Reţea de trafic de droguri la American Airlines

07 Iunie 2012 / Ora: 08:36
Tag-uri: American Airlines, droguri, Reţea
Iti place acest articol?  
 

Autorităţile americane au descoperit o reţea de traficanţi de droguri în care erau implicaţi angajaţi ai companiei aeriene American Airlines, care utilizau ecusoanele lor de securitate pentru a tranzita substanţe interzise printr-un aeroport din Puerto Rico.

Aproximativ 45 de membri ai acestei reţele au fost arestaţi, între care aproximativ 20 erau angajaţi sau colaboratori ai companiei American Airlines, conform unui anunţ al unor oficiali.

"Arestările de astăzi, în unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din lume, arată determinarea noastră de a lucra alături de partenerii noştri pentru a lupta împotriva traficului de droguri, nu numai în punctele de intrare pe teritoriul nostru, dar şi la locul de origine, de tranzit şi de sosire" a substanţelor, a declarat într-un comunicat Thomas Harrigan, din cadrul Agenţiei Americane de Luptă Împotriva Drogurilor (DEA).

FBI şi autorităţile din Puerto Rico au luat parte de asemenea la operaţiuni.

Reţeau a fost anihilată pe aeroportul internaţional Luis Munoz Marin, din Puerto Rico, stat liber asociat Statelor Unite în cadrul Commonwealth.

Persoanele implicate ascundeau cocaină în bagaje sau în propriile corpuri, şi foloseau ecusoanele de securitate şi maşinile de serviciu ale aeroportului pentru a transporta drogurile în avioane care plecau spre Statele Unite.

Persoanele reţinute "şi-au folosit nu numai funcţia şi ecusoanele de securitate pentru a face contrabandă de substanţe ilicite în cantităţi mari, dar au şi compromis securitatea unuia dintre aeroporturile cele mai importante din Caraibe", a declarat Pedro Janer, agent special al DEA.

American Airlines a reacţionat pe acest subiect, declarând că "are toleranţă zero pentru toţi angajaţii care acţionează în această manieră". Dar pentru compania aeriană, "acţiunile câtorva angajaţi nu ar trebui să afecteze imaginea, într-o manieră negativă, a celorlalţi zeci de mii de angajaţi ai American Airlines, care au simţ etic şi care muncesc din greu pentru clienţii companiei".

STIRI SIMILARE >>

Cutremur cu magnitudinea de 6,9 in estul Rusiei
"Ziua fără faţă" - iniţiativa unui patron de firmă din China, pentru angajaţii săi
Grevă pentru mărirea salariului în Serviciul public britanic de Sănătate
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-19 10:18:57','12759','54.91.71.108')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata