Pentagonul anchetează fuga Nadiei Comâneci din România

19 Noiembrie 2012 / Ora: 19:36
Tag-uri: anchetă, fugă, Nadia Comăneci, Pentagon
Iti place acest articol?  
 

Fuga Nadiei Comăneci din România a atras atenţia Pentagonului, care a considerat gestul gimnastei drept un semn că la Bucureşti urmau să se producă rapid schimbări politice majore.

La sfârşitul lui noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înainte de evenimentele care au dus la căderea regimului lui Nicolae Ceauşescu, Nadia Comăneci fugea din România, iar pe 1 decembrie era deja în SUA. Ştirea a făcut rapid înconjurul lumii, povestea zeiţei de la Montreal stârnind un interes uriaş.

Un document al Pentagonului declasificat în exclusivitate pentru Q Magazine arată că americanii au văzut în gestul gimnastei semnale că la Bucureşti urmau să se producă curând schimbări politice majore. Agenţii de la Bucureşti ai Pentagonului au început să investigheze care este impactul asupra regimului din România.

Din documentul "Secret" al Departamentului Apărării, declasificat în exclusivitate pentru Q Magazine, reiese că un ofiţer american a vorbit despre fuga Nadiei cu un oficial din România. În urma discuţiilor, ofiţerul american a conchis în raportul către superiorii săi că o parte semnificativă a poporului român manifestă deschidere către democraţie.

Nadia s-a retras din activitatea competiţională după Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, iar în 1989 a fugit din ţară, cu destinaţia America.

În anii '90 a revenit în ţară şi chiar sa căsătorit aici cu gimnastul american Bart Conner în România, în luna aprilie a anului 1996.

 

 

 

STIRI SIMILARE >>

David Cameron debuteaza intr-un videoclipul al trupei "One Direction" - VIDEO
Alexis Tsipras, discurs aplaudat în PE: „Grecia a fost transformată într-un laborator de testare a austerităţii”
Doi ruşi, arestaţi după ce au stropit cu agheasmă Mausoleul lui Lenin urlând "Ridică-te şi mergi!"
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 01:47:38','16581','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata