Jan Eliasson, numit secretar general adjunct al ONU

03 Martie 2012 / Ora: 09:43
Tag-uri: Jan Eliasson, ONU, secretar general
Iti place acest articol?  
 

Suedezul Jan Eliasson a fost numit secretar general adjunct al ONU şi va prelua această funcţie în iunie, a anunţat secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon.

Eliasson, 71 de ani, este un fost ministru suedez al afacerilor externe care şi-a asumat numeroase şi importante funcţii pentru ONU, dintre care cea de emisar special în Darfur.

El îi va succeda tanzanianului Asha-Rose Migiro după summitul ONU asupra dezvoltării durabile ce va avea loc la Rio de Janeiro în iunie, a precizat Ban Ki-moon în faţa presei, anunţând de asemenea că Susana Malcorra /Argentina/ va fi noul său şef de cabinet începând din luna aprilie.

Eliasson a fost şeful diplomaţiei suedeze în 2006 înainte de a deveni emisar al ONU pentru Darfur, din ianuarie 2007 până în iulie 2008. El a fost primul şef al operaţiunilor umanitare ale ONU din 1992 până în 1994, supervizând misiuni în Somalia, Sudan, Mozambic şi în Balcani. Eliasson a prezidat de asemenea Adunarea Generală a ONU în 2005 şi 2006.

Susana Malcorra a fost din 2008 secretar general adjunct de sprijin al misiunilor ce depind de departamentul de operaţiuni de menţinere a păcii. Ea a fost anterior director adjunct al Programului alimentar mondial şi a lucrat pentru diverse companii private ca IBM şi Telecom Argentina.

STIRI SIMILARE >>

Adunarea Generală ONU votează o rezoluţie de condamnare a represiunii din Siria
Adunarea Generală a ONU votează joi o rezoluţie cu privire la Siria
Serbia: Trei decese şi 35 de infectări confirmate cu virusul Nilului de Vest
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-02-21 18:40:26','10451','3.229.118.253')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata