Hillary Clinton, favorită pentru candidatura la prezidenţialele din 2016 din SUA

05 Decembrie 2012 / Ora: 19:09
Tag-uri: 2016, alegeri, Hillary Clinton, SUA
Iti place acest articol?  
 

Secretarul american de stat şi fosta primă doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, apare drept favorită pentru candidatura la următoarele alegeri prezidenţiale din anul 2016, relevă un sondaj publicat miercuri de cotidianul The Washington Post.

În vârstă de 65 de ani, Hillary Clinton a fost senatoare, reprezentând statul New York, iar în anul 2008 a fost concurenta cea mai dificilă pentru senatorul de atunci Barack Obama în competiţia pentru învestitura democrată la alegerile prezidenţiale.

Potrivit datelor sondajului, 57% dintre cei intervievaţi sunt de acord cu o posibilă candidatură a doamnei Clinton, care ar putea deveni prima femeie preşedinte a SUA, în timp ce 37% dintre respondenţi nu agreează această opţiune. Aceste rezultate pot fi influenţate şi de faptul că în interiorul Partidului Democrat încă nu au apărut alţi politicieni cu ambiţii prezidenţiale clare.

În prezent, se aşteaptă ca Hillary Clinton să părăsească postul de secretar de stat, în cadrul reorganizării guvernamentale de la începutul celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Barack Obama.

Acelaşi sondaj arată că 68% dintre cei chestionaţi percep favorabil modul în care Clinton şi-a îndeplinit atribuţiile în perioada cât a condus Departamentul de Stat, procent care a fost depăşit doar de Colin Powell, care beneficia de aceeaşi apreciere din partea a 85% dintre americani înaintea invadării Irakului în anul 2003.

STIRI SIMILARE >>

Romania trimisa in fata Curtii de Justitie a UE pentru preluarea incompleta a normelor privind piata energiei
Argentina: Fostului președinte Carlos Menem i-a fost invalidată candidatura pentru un nou mandat de senator
Şapte dispăruţi în urma prăbuşirii unui tunel în Japonia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-19 18:09:49','17000','35.172.195.82')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata