Guvernul american, dat în judecată pentru preluarea AIG

22 Noiembrie 2011 / Ora: 19:40
Tag-uri: AIG, dat în judecată, Guvernul american, Maurice Greenberg
Iti place acest articol?  
 

Maurice Greenberg, fostul director executiv al American International Group, a dat în judecată Trezoreria SUA și FED-ul din New York, din cauza faptului că preluarea AIG, la finalul lui 2008, a fost improprie, afectând interesele AIG către propriii acționari.

Principalul motiv invocat este acela că Trezoreria a impus dobânzi oneroase pe împrumuturile acordate companiei după preluare și, astfel, a afectat direct interesele acționariatului - prin preluarea a 80 de procente din companie.

Trezoreria americană a răspuns acestor acuzații arătând că "este important să ne amintim că Guvernul a asigurat asistentă pentru AIG - și a oprit compania de la un colaps sigur - pentru a evita afectarea întregului sistem financiar global. Măsurile Trezoreriei au fost necesare, legale și constituționale".

Greenberg solicită daune totale de 25 miliarde de dolari, adică valoarea acțiunilor deținute de către Greenberg, înainte de preluarea companiei de către autorități.

Procesul are importanță pentru faptul că ar putea obliga autoritățile americane la desecretizarea unora dintre operațiunile desfășurate imediat după preluare, operațiuni ce presupun transferul unor mari sume de bani către partenerii AIG, printre care Goldman Sachs, Societé Generale și Deutsche Bank.

Prin aceste operațiuni, banii pe care aceste bănci i-au transferat inițial către AIG pentru asigurări de credite au fost replătiți integral, deși unele dintre bănci erau dispuse să accepte discount-uri.

STIRI SIMILARE >>

Lipsa reformelor i-a scos pe studenți în stradă
Ambasadorul Klemm, despre relația SUA cu România după prezidențiale: ”Cred că alianța va continua”
Ministrul grec de finanțe își anunță demisia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-05 17:26:34','8043','18.207.238.169')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata