George Clooney a fost eliberat din arest

16 Martie 2012 / Ora: 21:09
Tag-uri: ambasada Sudanului, arestat, George Clooney, Washington
Iti place acest articol?  
 

Actorul George Clooney a fost eliberat vineri, la câteva ore după ce a fost arestat pentru că protesta în faţa Ambasadei Sudanului de la Washington faţă de încălcările drepturilor omului din ţara africană.

Clooney a avut de plătit o cauţiune de 100 de dolari.

La puţin timp după ce a fost eliberat, Clooney a fost întrebat cum a fost scurta sa şedere după gratii. "Foarte greu, vă puteţi imagina. Aţi fost vreodată într-o celulă cu tipii aia?", a răspuns glumind actorul, citat de TMZ.com

Actorul şi alţi 15 protestatari, inclusiv tatăl lui Clooney, au fost arestaţi după ce au refuzat să plece din faţa Ambasadei Sudanului, vineri dimineaţa, la Washington. Clooney, alături de mai mulţi membri din Camera reprezentanţilor, protesta faţă de crimele de război comise, în opinia sa, de administraţia de la Khartoum.

În acelaşi timp cu George Clooney a fost arestat şi tatăl actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar şi Martin Luther King III.

Actorul american, purtând barbă şi fiind îmbrăcat într-un pulover albastru, a spus în faţa numeroaselor camere de luat vederi prezente la faţa locului că solicită guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită ajutoare umanitare în această ţară, "înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafaţa globului".

George Clooney, tatăl său Nick şi un alt activist ar fi ignorat trei avertismente ale poliţiştilor, care îi somau pe protestatari să părăsească zona, şi au fost escortaţi încătuşaţi spre o dubă a Serviciilor Secrete, afirmă Reuters.

Actorul american ar fi fost arestat pentru că ar fi depăşit intenţionat o bandă de protecţie instalată de poliţia americană în faţa ambasadei, iar acest fapt reprezintă o infracţiune în legislaţia americană. Deşi George Clooney a fost arestat de agenţi în uniformele Serviciilor Secrete, actorul a fost transportat apoi la o secţie de poliţie din Washington, unde se află în stare de arest.

Starul hollywoodian a efectuat recent o vizită în Kordofan de Sud, o regiune administrativă a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum şi forţele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat înfometarea populaţiei locale. La întoarcerea în Statele Unite, marţi, George Clooney a declarat că forţele armate sudaneze comit "crime de război" prin atacarea civililor din această regiune.

După arestarea actorului şi a tatălui său, agentul lui George Clooney, Stan Rosenfield, a declarat: "Aceştia au protestat faţă de violenţele guvernului sudanez asupra propriilor cetăţeni nevinovaţi, femei şi copii. Cei prezenţi la protest au cerut ca ajutoarele umanitare să ajungă în Sudan, înainte ca în această ţară să se nască cea mai mare criză
STIRI SIMILARE >>

Actorul Michael Madsen, arestat pentru maltratarea unuia dintre copiii săi
Cântăreţul Snoop Dogg, arestat pentru posesie de marijuana
In Franta a fost inaugurat primul drum cu panou solar din lume
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-26 06:26:44','10773','3.235.172.213')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata