Camera Reprezentanţilor din statul Washington a adoptat o lege care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex

09 Februarie 2012 / Ora: 09:05
Tag-uri: căsătoriile gay, legalizarea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, Washington
Iti place acest articol?  
 

Camera Reprezentanţilor din statul Washington (vest) a adoptat miercuri o lege care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex, proiectul urmând să fie promulgat în zilele următoare de guvernatorul statului, favorabil textului.

Guvernatoarea Christine Gregoire are la dispoziţie cinci zile pentru a promulga textul, Washingtonul urmând să devină cel de al şaptelea stat american care autorizează căsătoria homosexualilor.

"Legea a fost votată cu 55 de voturi pentru şi 43 împotrivă", a precizat un reprezentant al Biroului de informaţii al Camerei Reprezentanţilor, la Olympia, capitala acestui stat, la sud-vest de Seattle.

Guvernatoarea democrată Christine Gregoire "are cinci zile să semneze textul, de la primirea acestuia", a adăugat sursa citată, care nu a dorit să fie identificată. "Ea va primi textul în aproximativ două zile", a precizat reprezentanul Legislativului.

Gregoire a declarat luna trecută că este favorabilă textului şi că îl va promulga dacă este votat de congresmeni. Senatul statului a adoptat deja legea, săptămâna trecută.

Promulgarea legii va face din Washington al şaptelea stat american care autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex, după Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont şi New York, cărora li se adaugă capitala federală, Washington.

Votul intervine la o zi după abrogarea de către o Curte de Apel din San Francisco a "Propunerii 8", care a retras homosexualilor din California dreptul de a se căsători, legalizat timp de câteva luni în 2008.

STIRI SIMILARE >>

Polonia a cerut UE să respingă ACTA
Corupţie la nivel înalt în Spania
Casa care poate fi construită în doar 3 ore
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 00:53:49','9893','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata