Barack Obama va vota în avans, la 25 octombrie

16 Octombrie 2012 / Ora: 11:18
Tag-uri: alegeri SUA, Barack Obama, Illinois, vot
Iti place acest articol?  
 

Barack Obama va vota cu 12 zile înaintea alegerilor prezidenţiale în fostul său fief la Chicago, o premieră pentru un preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite şi o modalitate de a încuraja o participare similară celei care l-a avantajat în 2008.

'Voi vota în avans (...), la 25 octombrie. Dacă statul vostru organizează un scrutin anticipat, faceţi ca mine', a scris luni Obama pe contul său oficial Twitter, @BarackObama, semnând cu iniţialele, fapt ce înseamnă că el însuşi a redactat mesajul.

Ulterior, comitetul de campanie al lui Obama a confirmat că preşedintele va merge să voteze la Chicago (statul Illinois) - fieful său politic înainte de a se muta la Casa Albă -, unde se află instalat centrul de coordonare a echipei care acţionează pentru realegerea sa.

Potrivit mass-media americane, este pentru prima dată când un preşedinte în exerciţiu nu votează în ziua scrutinului, 6 noiembrie în acest an.

Cu câteva minute înaintea soţului ei, Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a anunţat şi ea pe Twitter că a votat prin corespondenţă, îndemnându-şi compatrioţii să facă la fel.

Echipa democrată a difuzat o fotografie a dnei Obama ţinând în mână un plic cu buletinul de vot.

În acelaşi spirit pedagogic, comitetul de campanie al lui Obama a subliniat că 'preşedintele şi Prima Doamnă întreprind un demers istoric votând anticipat, /respectiv/ personal şi prin corespondenţă, pentru a scoate în evidenţă partea uşoară, practică, precum şi importanţa de a vota

STIRI SIMILARE >>

Siria dispersează arsenalul chimic la nivelul întregii țări
Nicolas Sarkozy, inculpat pentru finanțarea ilegală a campaniei sale prezidențiale din 2012
Procurorii din Coreea de Sud cer arestarea moștenitorului Samsung
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-24 01:01:24','15693','34.236.38.146')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata