Barack Obama a câştigat ultimul duel cu Mitt Romney

23 Octombrie 2012 / Ora: 06:49
Tag-uri: Barack Obama, dezbatere, duel, Mitt Romney
Iti place acest articol?  
 

Democratul Barack Obama a câştigat a treia rundă de dezbateri în faţa rivalului său republican, Mitt Romney. Conform unui sondaj CNN 48% dintre telespectatori consideră că actualul preşedinte s-a descurcat mai bine decât contracandidatul său apreciat doar de câtre 40% dintre privitori.

Cei doi s-au confruntat în cea de-a treia şi ultima dezbatere televizată din această campanie electorala. Ei s-au contrat pe tema politicii externe. Candidaţii şi-au expus punctele de vedere în legătură cu terorismul, aracurile din Libia, situaţia din Iran şi relaţiile cu Israelul.


În timp ce Obama a transformat eliminarea lui Bin Laden din 2011 într-un motto de campanie, Romney a încercat să expună punctele slabe ale politicii externe ale preşedintelui. Republicanul a susţinut că ameninţarea Al Qaeda nu a fost disipată. "Cu siguranţă nu se ascund şi nici nu se tem" a spus republicanul. Replica preşedintelui a fost concisă: cei care au ucis americani au fost vânaţi.

Republicanul a continuat atacul spunând că "nu este de ajuns doar sa ucizi".

Democratul a fost dur cu contracandidatul său. Obama l-a înfăţişat pe Romney ca fiind un lider instabil, cu o judecată slabă şi opinii învechite de pe scena mondială. În faţa atacurilor, republicanul l-a acuzat pe preşedinte că şi-a axat discursul pe atacuri la persoana sa.

Mai mult Romney l-a acuzat pe Obama că nu are un punct de vedere puternic asupra situaţiei din Iran şi că nu a gestionat corespunzător situaţia din Libia. Dezbaterea de 90 de minute din Boca Raton, Florida, oferă ultima şansă pentru oricare candidat de a modifica în mod semnificativ opţiunea electoratului.

STIRI SIMILARE >>

Ultima dezbatere Obama-Romney va fi centrată pe politica externă
Alegeri SUA: Răsturnare de situaţie în sondaje în favoarea lui Mitt Romney
Alegeri SUA: Obama se detaşează net de Mitt Romney în două state cruciale
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-21 06:44:52','15862','34.204.200.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata