Ameninţări cu bombă la o universitate americană

10 Aprilie 2012 / Ora: 08:45
Tag-uri: Ameninţări, bombă, universitate americană
Iti place acest articol?  
 

Universitatea din Pittsburgh a sporit măsurile de securitate luni, în timp ce oficialii şcolii şi autorităţile federale continuau să investigheze ameninţările cu bombă primite de campus.

Seria de ameninţări a determinat evacuări frecvente ale clădirilor din campus şi este "o sursă de înţeles a creşterii anxietăţii", a declarat vineri directorul universităţii Mark Nordenberg. Luni, universitatea a anunţat că începe să limiteze accesul în clădirile care au fost deja verificate fără a se găsi vreun obiect suspect. Noile restricţii vor fi extinse la toate clădirile din campus în următoarele zile, conform unui comunicat.

Departamentul american de Justiţie, FBI şi poliţia Universităţii din Pittsburgh investighează aceste incidente. Ameninţările cu bombă "sunt investigate ferm, agresiv şi atent prin toate mijloacele posibile", a declarat procurorul David Hickton.

Oficialii administraţiei au instalat două puncte de control la intrările în clădiri. Unul este pentru studenţii care transportă rucsacuri, genţi cu cărţi şi pachete, iar celălalt pentru cei care nu au bagaje asupra lor.

Studenţii au fost încurajaţi să care "doar acele obiecte necesare la şcoală sau la lucru" şi trebuie să prezinte documente de identitate pentru a intra în clădirile din campus. În plus, părinţii sau alte persoane din afara universităţii nu au acces în cămine.

Universitatea a cerut martorilor să ofere orice informaţie despre ameninţările cu bombă şi a promis o recompensă de 50.000 de dolari dacă datele respective conduc la arestarea şi condamnarea celor responsabili. De asemenea, Universitatea oferă sprijin studenţilor sau altor membri ai comunităţii afectaţi de aceste ameninţări.

STIRI SIMILARE >>

Cursa mireselor din China
Hillary Clinton şi Donald Trump, câștigători de „Super Tuesday”
Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în largul Antarcticii
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Diplomaţii americani au la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi Venezuela
Fostul şef de campanie al lui Trump, condamnat la aproape 4 ani de închisoare
Pană de curent „record” în Venezuela
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-12-12 18:25:32','11339','18.205.60.226')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata