Proteste violente lângă ambasada SUA din Cairo

13 Septembrie 2012 / Ora: 12:31
Tag-uri: ambasada SUA, Cairo, Proteste violente
Iti place acest articol?  
 

Proteste fără sfârşit la Cairo. Sute de oameni se bat cu poliţia în apropierea ambasadei americane. Ei sunt scandalizaţi de un film realizat în Statele Unite, pe care îl consideră ofensator la adresa Islamului. În Libia, ambasadorul american a fost ucis în timpul unor proteste asemănătoare. Manifestaţiile de indignare s-au extins în Tunisia şi Liban.

Sute de manifestanţi s-au adunat în faţa Ambasadei SUA şi au cerut Washington-ului să prezinte scuze pentru filmul considerat ofensator. Demonstranţii au aruncat cu pietre, iar forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. Protestele vin după o noapte de foc.

În ciocnirile cu poliţiştii, mai multe persoane au fost rănite. Manifestaţii similare au avut loc şi in Tunisia. În Liban, sute de credincioşi creştini şi musulmani s-au rugat împreună pentru a transmite un mesaj de solidaritate.

Tensiunile din zonă au pus pe jar autorităţile de la Vatican, pentru că Papa Benedict al 16-lea va pleca vineri într-o vizită în Liban. Demonstraţiile amintesc de manifestaţiile din lumea musulmană din perioada 2005-2006. Atunci, ţările arabe a fost cuprinse de un val de proteste violente, după ce un ziar danez a publicat o serie de caricaturi cu Profetul Mohamed, considerate ofensatoare.

STIRI SIMILARE >>

Aderarea Croaţiei la UE, aprobată cu 66 la sută din voturi - rezultate parţiale
Polițiștii din New York, instruiți să nu sancționeze femeile care se plimbă topless pe străzile orașului
Traian Băsescu participă la Consiliul European de la Bruxelles
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Criză în Zimbabwe
Africa de Sud: Cartea controversată despre sfârșitul vieții lui Mandela a fost retrasă de editură
Club de noapte închis din cauza unui remix interzis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-05-30 18:55:12','14913','34.231.21.83')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata