Peste 50 de morţi şi 27 de răniţi într-un accident rutier din Guineea

04 Martie 2012 / Ora: 11:11
Tag-uri: accident, guineea
Iti place acest articol?  
 

Cincizeci de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite într-un accident rutier, produs sâmbătă în apropiere de Moribadou, localitate situată în extremul estic al Guineei, potrivit unui comunicat al ministrului Administraţiei teritoriului (Interne) de la Conakry.

"Un camion de transport mixt (pentru bagaje şi pasageri) este la originea acestui grav accident pe care îl regretăm cu toţii astăzi şi care a îndoliat numeroase familii din regiunea" prefecturii Beyla, a declarat ministrul Alhassane Condé, într-un comunicat.

El a anunţat că accidentul s-a soldat cu "50 de morţi şi 27 de răniţi".

Potrivit unui martor ocular contactat prin telefon de AFP din Conakry, camionul, care "a plecat din Moribadou către Beyla" sâmbătă, zi în care are loc un târg săptămânal, "se deplasa cu viteză într-o pantă în coborâre când i-au cedat frânele", ceea ce determinat căderea vehicului într-o prăpastie.

Un număr de " 46 de cadavre au fost extrase dintre fiarele contorsionate, iar alte patru persoane, rănite, au decedat după câteva minute, înainte de a fi transferate la spitalul prefecturii Beyla ", a adăugat martorul citat.

El a precizat că mai mulţi dintre cei 27 de răniţi sunt "în stare îngrijorătoare" şi au fost transferaţi la spitalul din Beyla.

Potrivit lui, "toate victimele au fost înhumate într-o groapă comună săpată la locul accidentului cu ajutorul companiei miniere Rio Tinto, care exploatează zăcămintele de fier din regiune".

Accidentele care implică astfel de camioane sunt frecvente în Guineea, unde străzile sunt prost întreţinute.

În decembrie, un accident de circulaţie în care a fost implicat un camion plin cu peste 30 de tone de ciment a provocat moartea a 36 de persoane şi rănirea altor 47 la periferia Conakry.

STIRI SIMILARE >>

Ţara unde muncitorii din abatoare sunt forţaţi să poarte pamperşi pentru că nu au voie la toaletă
Hârtie igienică imprimată cu sancțiunile occidentale
Criza in SUA. Statul federal îşi încetează activităţile, în lipsa unui buget
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Criză în Zimbabwe
Africa de Sud: Cartea controversată despre sfârșitul vieții lui Mandela a fost retrasă de editură
Club de noapte închis din cauza unui remix interzis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-23 16:08:53','10473','18.205.176.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata