Peste 30 de morţi în urma exploziei unui avion, in Sudan

19 August 2012 / Ora: 15:45
Tag-uri: accident, avion, explozie, Sudan
Iti place acest articol?  
 

Cei 31 de pasageri ai unui avion care transporta o "delegaţi oficială" către statul sudanez Kordofan-Sud pentru a sărbători Aid el-Fitr au murit duminică în explozia aparatului în care se aflau, a anunţat Autoritatea aviaţiei civile.

"Toţi pasagerii de la bord au murit", a declarat Abdelhafiz Abdelrahim, purtătorul de cuvânt al acestei autorităţi.

Un ministru sudanez figurează printre victimele "accidentului" unui avion care transporta duminică o delegaţie oficială către statul sudanez Kordofan-Sud, devastat de o revoltă armată, pentru a celebra Aid el-Fitr, a anunţat agenţia oficială Suna.

"Preşedinţia republicii deplânge decesul ministrului pentru Afaceri Religioase (Ghazi al-Saddiq) şi a altor persoane ucise într-un accident de avion în această dimineaţă la Talodi", a anunţat agenţia.

Al-Saddiq a devenit ministru pentru Afaceri Religioase în urma unei remanieri a Cabinetului în iulie. Anterior, el deţinuse portofoliul Turismului şi Antichităţilor.

Avionul efectua manevrele de aterizare în oraşul Talodi în jurul orei locale 08.00 (08.00 ora României), când "s-a auzit o explozie şi avionul a fost distrus", a adăugat el, fără să poată oferi detalii despre originea exploziei.

Agenţia Suna anunţase anterior că un "avion cu 26 de pasageri la bord, inclusiv miniştri, s-a prăbuşit în apropiere de Talodi".

Talodi este un oraş strategic din Kordofan-Sud, în apropiere de frontiera sud-sudaneză, în jurul căreia armata sudaneză şi rebelii se confruntă de mai multe luni. El este unul dintre principalele câmpuri de bătălie între Guvernul de la Khartoum şi rebelii din Mişcarea populară de eliberare a Sudanului - aripa de nord.

Accidentele de avion sunt destul de frecvente în Sudan, unde flota este învechită şi unde compania aeriană figurează pe lista transportatorilor interzişi în UE deoarece nu respectă normele de securitate.

 

Avionul a aterizat în oraşul Talodi în jurul orei locale 08.00 (08.00 ora României) în momentul în care "s-a auzit o explozie şi avionul a fost distrus", a adăugat el.

Abdelrahim nu a putut furniza detalii despre originea exploziei.

Accidentele de avion sunt destul de frecvente în Sudan, unde flota este învechită şi unde compania aeriană naţională figurează pe lista transportatorilor aerieni interzişi în Uniunea Europeană pentru că nu respectă normele de securitate.

STIRI SIMILARE >>

Protestele din Bulgaria au continuat duminica, la Sofia si in tara
UE începe vineri reuniuni maraton pentru finalizarea programului anticriză
Primele alegeri libere din istorie în Tunisia
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Criză în Zimbabwe
Africa de Sud: Cartea controversată despre sfârșitul vieții lui Mandela a fost retrasă de editură
Club de noapte închis din cauza unui remix interzis
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-08-23 16:08:17','14448','18.205.176.100')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata