Google a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă

01 Octombrie 2012 / Ora: 19:09
Tag-uri: capitalizărea de piaţă, Google, Microsoft
Iti place acest articol?  
 

Google a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume devenind a doua mare companie din domeniul IT după Apple.

Acţiunile Google au deschis luni la New York în urcare cu 0,8%, la 760,66 dolari, preţ la care capitalizarea de piaţă a companiei reprezintă aproximativ 249,5 miliarde dolari.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume şi "părintele" binecunoscutului Windows, a debutat luni în coborâre cu 0,6%, la 29,57 dolari pe acţiune, cu o capitalizare de 247,8 miliarde dolari.

Companiile care oferă servicii pe internet, precum Google sau Amazon.com, au devenit tot mai atractive pentru investitori odată cu ascensiunea "cloud computing" - diverse aplicaţii sau funcţii caracteristice până acum PC-ului au ajuns să poată fi utilizate online, fără a necesita un suport local costisitor.

Totodată, Google este cel mai mare furnizor de servicii de publicitate pe internet şi dezvoltă Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri.

Valoarea de piaţă a Apple este de 632,7 miliarde de dolari, singura companie IT cu o capitalizare mai ridicată decât cea a Google. Apple a depăşit Microsoft în 2010, datorită succesului iPhone şi iPad.

Bursa de la New York a deschis luni în urcare, recuperând o parte din declinul de săptămâna trecută, datorită unui raport privind industria manufacturieră din SUA care a depăşit estimările economiştilor, în timp ce temerile privind criza datoriilor de stat din zona euro s-au mai disipat, potrivit Bloomberg.

Indicii S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au urcat cu 1,1% în deschidere.

STIRI SIMILARE >>

Apple pregăteşte o tabletă mai ieftină, în concurenţă cu cele de la Google
Samsung ironizează iPhone 5 într-o reclamă la Galaxy S III
Apple trece la leu - compania americană va exprima prețurile în moneda românească pentru utilizatorii români
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook şi Whatsapp
Whatsapp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană
Atac cibernetic la CNAIR
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-06 05:26:41','15335','3.236.108.61')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata