Flame, virusul care spionează Iranul are legătură cu jocul Angry Birds

01 Iunie 2012 / Ora: 09:44
Tag-uri: Angry Birds, Flame, virus
Iti place acest articol?  
 

Flame, despre care se spune că ar fi cel mai puternic virus informatic de până acum şi care a provocat haos în reţelele de calculatoare în Orientul Mijlociu, în special în cele iraniene, are legătură directă cu popularul joc Angry Birds.

Experţii subliniază complexitatea structurii virusului Flame, care conţine 250 de linii de cod, scrise în LUA - un limbaj de programare popular folosit de programatori datorită simplităţii sale.

Roel Schouwenberg, cercetător principal în securitatea calculatoarelor la Kaspersky Lab, care a şi descoperit noul virus, susţine că Flame este de 20 de ori mai puternic decât Stuxnet şi conţine 100 de ori mai multe fragmente care îl identifică drept un virus conceput pentru spionajul cibernetic.

Flame poate colecta fişiere cu date, poate seta de la distanţă, deschide microfonul calculatorului pentru înregistrarea conversaţiilor.  De asemenea, poate să efectueze capturi de pe ecranul computerului, să includă Bluetooth, să se conecteze instantaneu la chat şi multe altele.

Astfel, Flame ar putea deveni al treilea cel mai periculos virus din lume, detectat după descoperirea Stuxnet, care a pricinuit pagube grave programului nuclear iranian în 2010 şi "vărul" virusului Duqu, numit dupa personajul negativ din Războiul stelelor.

Nu s-a anunţat până în prezent dacă noul virus a provocat daune în reţelele sale informatice, însă o unitate din cadrul Ministerului iranian al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a anunţat că a creat un antivirus capabil să îl identifice şi să îl elimine. (C.V.)

STIRI SIMILARE >>

Calculatoarele instituțiilor publice devin vulnerabile la atacuri
Site-urile magazinelor pică în ajun de Black Friday
Facebook investighează o eroare privind apartenenţa la grupuri a utilizatorilor
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook şi Whatsapp
Whatsapp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană
Atac cibernetic la CNAIR
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-14 18:55:24','12622','3.85.214.125')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata