Cum blochezi accesul la un laptop furat

27 August 2012 / Ora: 13:13
Tag-uri: blocare acces, Intel, laptop
Iti place acest articol?  
 

Compania americană Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, a lansat în România tehnologia Anti-Theft, care le permite utilizatorilor să blocheze definitiv utilizarea unui laptop pierdut sau furat.

Intel Anti-Theft este o soluţie de securitate hardware prin care utilizatorii sistemelor dotate cu procesoare Intel i5 şi i7, în baza unui abonament anual de 110 lei, îşi pot proteja datele prin blocarea computerului de la distanţă.

"AntiTheft este încorporat într-un chipset de pe placa de bază a calculatorului. Cine găseşte un ultrabook care are această soluţie activată nu poate folosi device-ul chiar dacă schim­bă componente de pe placa de ba­ză", a explicat pentru ZF Bog­dan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România.

Clienţii laptopurilor care au la bază procesoarele i5 şi i7 pot opta pentru abonamentul anual care poate fi achiziţionat de la re­tai­lerii de produse IT. După achi­zi­ţio­nare, utilizatorul va primi o bro­şură cu un cod unic care trebuie activat online. Tot­oda­tă setările de securitate pot fi făcute dintr-un pa­nou de control. Laptopul poate fi setat să se blo­che­ze la fiecare 24 de ore, o dată pe săptămână, o dată pe lună sau atunci când nu este conectat la o anu­mită reţea de internet. Toate setările pot fi schim­ba­te ori de câte ori clientul are nevoie.

În urma blocării, utiliza­torul trebuie să se autentifice cu o parolă setată din panoul de comandă. De reţinut este că Anti-Theft ajută utiliza­to­rul să îşi protejeze datele prin blo­care, nu prin recuperare, de aceea clienţii sunt sfătuiţi să îşi facă backup la informaţii.

Preţul mediu al unui computer portabil care poate rula această tehnologie este de 3.000 de lei.

 

STIRI SIMILARE >>

Spectacol pe cer: Ultima noapte a Quadrantidelor
O navetă Soyuz a fost lansată spre Staţia Spaţială Internaţională
Justiţia germană respinge acuzaţiile Apple împotriva Samsung
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook şi Whatsapp
Whatsapp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană
Atac cibernetic la CNAIR
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-07-09 12:48:03','14572','34.239.167.74')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata