70 de site-uri, blocate în SUA

12 Iulie 2012 / Ora: 18:59
Tag-uri: produse contrafacute, site blocat, SUA
Iti place acest articol?  
 

Autorităţile americane au anunţat miercuri că au blocat 70 de website-uri bănuite că au comercializat produse contrafăcute purtând numele unor mărci de renume precum Louis Vuitton, Tiffany, Burberry sau cu siglele unor cluburi sportive.

Unele dintre aceste portaluri erau foarte bine puse la punct şi le imitau cu succes pe cele originale, afirmă John Morton, directorul vămilor americane. "Sunt website-uri foarte sofisticate, care le copiază pe cele autentice şi nu vând produsele contrafăcute la preţuri reduse ci au tarife apropiate sau similare cu cele ale produselor originale", explică acesta. Unele dintre ele foloseau chei de securitate false pentru a-i face pe cumpărători să creadă că informaţiile legate de cardurile lor erau protejate.

Această operaţiune a autorităţilor americane, denumită "Projet Copy Cat", a început în anul 2010. De atunci, un număr de 839 de asemenea portaluri au fost blocate. Printre acestea se numără şi website-uri precum louisvuittononlineoutletus.com sau tiffanyandcojewelrysale.net care pretindeau că vând produse Louis Vuitton ori Tiffany, dar de fapt comercializau articole contrafăcute în China. Legat de acest ultim aspect, directorul vămilor americane a afirmat că cooperarea cu autorităţile chineze a fost "inegală, dar acum situaţia se ameliorează".

Purtătorul de cuvânt al autorităţii vamale americane avertizează că de cele mai multe ori cei care au realizat astfel de portaluri ce ajung să fie blocate creează altele noi pentru a-şi continua activitatea.

STIRI SIMILARE >>

RCS RDS oferă internet wireless gratuit o oră pe zi
Compania GOOGLE, acuzată că a furat cu bună ştiinţă datele confidențiale ale utilizatorilor
Facebook va introduce un serviciu de anunțuri
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook şi Whatsapp
Whatsapp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană
Atac cibernetic la CNAIR
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2020-01-20 23:06:13','13600','35.175.201.14')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata